KineMaster - moćan mobilni alat za editiranje videozapisa

Za svaki imalo ozbiljniji rad s videozapisima potrebno je nešto snažnije stolno ili prijenosno računalo, no ova aplikacija iskustvo rada s videom na stolnome računalu približava mobilnim platformama i to podjednako početnicima i zahtjevnijim korisnicima…

Matija Gračanin srijeda, 3. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv KineMaster
Namjena Moćan mobilni videoeditor 
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 26 kn mjesečno (Premium)

KineMaster je vjerojatno jedan od najmoćnijih mobilnih alata za obradu videozapisa izravno na pametnim telefonima, a osim što nudi čitav niz naprednih mogućnosti, dovoljno je intuitivan da ga mogu relativno lako koristiti i totalni početnici.

KineMaster je iz aspekta mobilnih alata za uređivanje videozapisa neupitno moćna aplikacija koja nudi sve što je potrebno da bi se, uz ponešto truda i mrvicu kreativnosti, napravio doista impresivan vlastiti film s time da na umu valja imati da ga je idealno koristiti na tabletima iako je itekako upotrebljiv i na pametnim telefonima.

Neke od značajki koje nudi tipičnije su za softver za stolne platforme nego za mobilne, ali to mu je zapravo samo prednost. Sve je tu, od onih klasičnih kontrola za izrezivanje ili rotiranje videa, preko mogućnosti rada s videom sličicu po sličicu, pretpregleda u stvarnom vremenu, ugađanja svjetline i zasićenosti boja, pa sve do brda tranzicijskih efekata, mnoštvo tema za slaganje videa podrške za chroma key, slojeve i rad sa zvučnim zapisima.

Dakako, to nije niti izbliza sve, što samo opet potvrđuje kako je doista riječ o jednom od najmoćnijih mobilnih videoeditora uopće. Osnovna inačica je besplatna, no zato će na gotovim videozapisima biti vidljiv vodeni žig dok se za punu inačicu mora izdvojiti oko 26 kn mjesečno da bi se uklonio vodeni žig ili 158 kn godišnje da se ne prikazuju oglasi.