MyRadar - vremenska prognoza s prikazom radara koja nudi niz dodatnih mogućnosti

Riječ je o još jednoj aplikaciji za vremenske prognozi, no koja se od dobrog dijela takvih aplikacija ponajprije ističe naglašenim prikazom radara te dodatnim slojevima kao što je, na primjer, temperaturna mapa. Dakako, to je tek vrh ledenoga brijega…

Matija Gračanin utorak, 26. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MyRadar 
Namjena Vremenska prognoza s radarom
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 129 kn godišnje (Premium)

Premda se na prvi pogled može činiti kako je riječ tek o još jednoj aplikaciji za vremensku prognozu, za razliku od većine tradicionalnih aplikacija ovoga tipa, MyRadar se ističe prikazom radara kako bi se u stvarnom vremenu mogli pratiti aktualni vremenski uvjeti. O njezinoj popularnosti, ali djelomice i kvaliteti, može svjedočiti i činjenica da je dosad preuzeta više od 50 milijuna puta.

Zahvaljujući upravo radarskom prikazu na tipično osmi šljenoj mapi, u svakome je trenutku lako doznati približava li se kakvo nevrijeme, visoke temperature ili drugi oblici ekstremno lošeg vremena, pa je samim time i lakše planirati boravak na otvorenom.

Uz to, tu su i slojevi koje je moguće uključiti za prikaz na mapi i tako, na primjer, dobiti pregled temperatura diljem svijeta, požare, potrese i drugo. Naravno, tu je i pregled kakvoće zraka, oblaci, smjer puhanja vjetra i slično. Sam prikaz mape je također moguće mijenjati, a uz uobičajeni prikaz, tu je i satelitski kao i topografski prikaz.

MyRadar će poslati i obavijesti o mogućem n vremenu, a tu je i ponešto izražena društvena komponenta jer je moguće dijeliti i komentirati fotografije s drugim korisnicima (potrebno je otvoriti korisnički račun). Sasvim očekivano, besplatna inačica MyRadara je limitirana mogućnostima, no pomalo je neočekivano to da se u pretplatnom izdanju dobiva i mogućnost korištenja SIGMET-a i AIRMET-a kao i pristup avijacijskim kartama. Čak je tu i mapa Marsa.

Osim toga, dobiva se i povijesni prikaz, mogućnost praćenja uragana i još precizniji radar. Bilo kako bilo, ovo je jedna od trenutačno ponajboljih aplikacija za prognozu i praćenje vremenskih uvjeta čija inačica Premium stoji 129 kn godišnje.