Network Cell Info - ultimativni alat za informacije o mobilnom signalu

Riječ je o dobro poznatom alatu koji omogućava nadzor i mjerenje pokrivenosti mobilnim signalom i pri tome ne samo da nudi čitav niz statističkih podataka, nego nudi i neke dodatne praktične mogućnosti kao što je prikaz pozicije baznih stanica na mapi…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Network Cell Info
Namjena Nadzor i praćenje mobilnih veza
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan /  19 kn

Dobra pokrivenost signalom jedan je od ključnih parametara za dobru mobilnu internetsku vezu, a kako bi se na nekoj poziciji provjerila kvaliteta pokrivenosti signalom na otvorenom i u zatvorenom prostoru, dovoljno je imati svoj pametni telefon i aplikaciju poput ove.

Network Cell Info, uz naplatno izdanje koje stoji 19 kuna nudi i besplatnu inačicu, a riječ je o aplikaciji koja može nadzirati i prikazivati čitav niz statističkih podataka o mobilnim mrežama (4G+, LTE, CDMA, WCDMA, GSM), ali i WiFi bežičnim mrežama.

Tako će se u sasvim pristojno osmišljenom sučelju dobiti prikaz jačine signala, kao i niz statističkih podatka o trenutačnoj mobilnoj mreži te drugih povezanih informacija. Tu je i grafički prikaz kretanja jačine signala, a zgodno je i to što aplikacija može na mapi prikazati poziciju bazne stanice (na to se oslanja na MLS bazu).

Preciznost prikazanih podataka ovisi o samom pametnom telefonu te načinu na koji su implementirane ugrađene Androidove funkcije koje se tiču mobilnih mreža. Primjerice, ako se u rukama ima telefon sa starijim Androidom (inačica 5.0 i ranija), onda je dual SIM podrška omogućena samo za uređaje s MediaTekovim čipovima.

Bilo kako bilo, svi oni koji traže dobri aplikaciju za provjeru parametara mobilne mreže te provjere kakve je pokrivenost signala tamo gdje se nalaze, s ovom će aplikacijom upravo to i moći. Čak i s ograničenom besplatnom inačicom.