NORAD Tracks Santa - službena aplikacija za praćenje Djeda Mraza

Kao i svake godine, NORAD će i ove pratiti kretanje Djeda Mraza, a osim web stranice koja je posebno namijenjena upravo tome, postoji i službena aplikacija za pametne telefone putem koje je moguće pratiti djedicu, ali i zabaviti se dodatnim sadržajima…

Matija Gračanin četvrtak, 24. prosinca 2020. u 19:12
OSNOVNI PODACI
Naziv NORAD Tracks Santa 
Namjena Apikacija za praćenje Djeda Mraza
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Tradicija NORAD-ovog praćenja Djeda Mraza započela je davne 1955. godine kada je dijete slučajno nazvalo broj telefona CONAD-ovog operacijskog centra nakon što je u novinama vidjelo oglas koji je upućivalo djecu da nazovu Djeda Mraza. Na taj se poziv javio brigadir Harry Shoup koji je izdao zapovijed da se na radaru provjeri indikacija kretanja Djeda Mraza prema jugu sa Sjevernog pola.

Tu je tradiciju nastavio i NORAD te svake godine uoči Božića svima onima koji to žele omogućuje da u svakome trenutku doznaju kamo se Djed Mraz kreće. Naravno, uz posebnu web stranicu koja je napravljena upravo kako bi se vidjelo gdje se svima dobro znani djedica nalazi, te tradicionalnu mogućnost pozivanja broja telefona 1-877-HI-NORAD, tu su i mobilne aplikacije.

Osim što je, dakako, moguće pratiti kretanje Djeda Mraza na Badnjak, tu je i poseban dio uz koji se moguće zabaviti istražujući Sjeverni pol te tako doznati nešto više o samom Djedu Mrazu, njegovim saonicama, različitim tradicijama u zemljama diljem svijeta, zaigrati hrpicu igara te štošta drugo. Osim toga, moguće je doznati i nešto više o samom NORAD-u.