OpenWeather - besplatna aplikacija za vremensku prognozu koja će se dopasti ljubiteljima minimalizma

OpenWeather je dobro poznati servis koji zainteresiranima nudi elegantan pristup podacima o aktualnim vremenskim uvjetima te prognozi vremena, a koji već neko vrijeme nudi i vlastitu i ni po čemu pretencioznu aplikaciju…

Matija Gračanin četvrtak, 1. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv OpenWeather 
Namjena Aplikacija za prognozu vremena
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

Dok neki vole da im aplikacija za vremensku prognozu nudi čitav set informacija, raskošno i vizualno impresivno sučelje, drugi su nešto sklonijim minimalizmu o zapravo samo žele pri ruci imati pouzdanu aplikaciju za vremensku prognozu s najvažnijim informacijama. OpenWeather se svrstava upravo u potonju kategoriju.

Iza aplikacije zapravo stoji istoimeni online servis koji već desetak godina svima zainteresiranima nudi pristup globalnim podacima o vremenskim uvjetima te vremenskoj prognozi, a njegova je specifičnost što nudi prognoze padalina iz minute u minutu za praktično bilo koju lokaciju u svijetu te čitav niz drugih informacija. Njegova službena aplikacija, mora se to odmah priznati, nije nimalo pretenciozna i ponajprije će se dopasti onima koji su skloni minimalizmu.

Sučelje je jednostavno i uredno, a okuplja sve važnije informacije. Od toga kakav je stvaran osjećaj temperature, tu je i brzina i smjer vjetra, atmosferski pritisak, vlažnost zraka, UV indeks i vidljivost. Osim toga, tu je i 60-minutni grafikon koji relativno precizno predviđa mogućnost padalina zajedno s očekivanim intenzitetom i pregled vremenskih uvjeta  48 sati neprekidno.

Zatim je tu i satna vremenska karta za prva dva dana i onda svaka tri sata u sljedećih šest dana, a tu je i grafikon o temperaturi i detaljnim informacijama o vremenu. Naravno, drugih manjih stvarčica ima još, a svakako je zgodno to što je aplikacija sasvim besplatna i što se ne prikazuju oglasi. Ukratko, vrijedi je probati.