Pixelup - popravlja starije fotografije koristeći umjetnu inteligenciju

Korištenje umjetne inteligencije pri obradi fotografija sve je češće i popularnije, a ovo je još jedna aplikacija koja pomaže popraviti stare i mutne fotografije tako da izgledaju kao nove. Pritom nudi i zabavnu mogućnost da se na slike primijeni efekt animacije…

Matija Gračanin srijeda, 1. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pixelup 
Namjena Dorada fotografija uz pomoć AI
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 1,99 eur mj ili 26,41 eur jednokratno

Pixelup je mobilni editor slika koji se ponajprije specijalizira za obradu starijih fotografija kojima može vratiti nekadašnji sjaj i to koristeći umjetnu inteligenciju. Drugim riječima, starije i mutne fotografije doradit će tako da izgledaju osvježeno i oštro, a njegova je specifičnost i to što odlično radit s portretima.

Čitavu je stvar prilično jednostavno koristiti i čarolija osvježavanja starih i oštećenih fotografija u suštini radi posve automatski, a razlike između stare i dorađene slike vrlo je lako vidjeti koristeći zgodno osmišljeni pretpregled. Dakako, Pixelup se ne mora nužno koristiti za doradu starih fotografija.

Naime, ako je selfie ili druga slika zamućena ili joj je na neki drugi način smanjena kvaliteta, Pixelup može doraditi i takve slike. Osim toga, nudi i mogućnost dodavanja boja na crno-bijele slike, a tu je i opcija da se statične fotografije ožive zabavnim efektom animacije kao i mogućnost generiranja avatara na temelju selfija (potrebno je učitati najmanje 10, a najviše 20 fotografija).

Sve se njegove značajke mogu i kombinirati, što znači da je stariju i zamućenu crno-bijelu sliku moguće doraditi, kolorizirati i onda animirati te joj tako udahnuti novi život.  Aplikacija nije besplatna te stoji 1,99 eura mjesečno uz trodnevnu probu, a aplikaciju se može i jednokratno platiti 26,41 euro.