Planta - ljepuškasta i praktična aplikacija koja pomaže pri brizi za sobne i druge vrste biljaka

Brinuti se o biljkama katkada doista nije lako, a pogotovo kada neku biljku treba oporaviti, no tu uskaču aplikacija baš kao što je ova koja će podjednako dobro poslužiti onima koji dosad nemaju nikakvog iskustva i brizi za biljke, kao i onima koji su u tome već prilično iskusni…

Matija Gračanin utorak, 23. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Planta
Namjena Pomaže pri svakodnevnoj brizi za biljke
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,26 eur mj (Premium)

Svi oni koji žele uvijek pri ruci imati solidno osmišljenog mobilnog botaničara koji ne samo da će ponuditi niz informacija o tome kako se treba brinuti o različitim vrstama biljaka, nego će uredno podsjećati kada je vrijeme za zalijevanje, presađivanje ili dohranu, onda bi svakako trebali probati Plantu.

Uz one klasične informacije i savjete oko toga kako oporaviti ili se redovito brinuti o biljkama, pri čemu je sve optimizirano za totalne početnike koji dosad nisu imali prilike brinuti se o biljkama, kao i za one kojima je životni prostor ili vrt ispunjen biljkama, Planta omogućava i prepoznavanje biljaka ugrađenim skenerom.

Tu je i ugrađen alat za mjerenje razine svjetla što je vrlo važno kada se biljkama treba osigurati odgovarajući položaj, odnosno, voli li biljka višu izloženost svjetlosti ili sjenovito okruženje, kao i poseban dodatak Dr. Planta koji će pomoći dijagnosticirati od čega biljka boluje (ili se samo o njoj pogrešno brine) te smisliti tretman kojim će se biljka oporaviti.

Samu je aplikaciju prilično jednostavno koristiti, a krasi je i zgodno sučelje, dok već pri dodavanju prve biljke postaje jasno koliko je Planta zapravo dobro razrađena i koliko korisna može biti. Doduše, valja znati i da je besplatna inačica prilično ograničena, a za sve je mogućnosti potrebno plaćati mjesečnu pretplatu za izdanje Premium koje stoji 3,26 eura mjesečno (39,15 eura godišnje).