QR & Barcode Scanner – sve što je potrebno za čitanje QR i crtičnih kodova

Premda je ponuda aplikacija koja se specijaliziraju za očitavanje bilo crtičnih kodova ili već dulje vrijeme jako popularnih QR kodova izdašna, malo koja to radi tako brzo i dobro kao što to radi ova. Osim toga, iznimno ju je jednostavno koristiti, a nudi i neke korisne dodatne mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 20. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv QR & Barcode Scanner 
Namjena Čitač QR i crtičnih kodova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 25 kn (Pro)

QR & Barcode Scanner na prvi je pogleda sasvim tipična aplikacija za čitanje QR kodova i različitih vrsta crtičnih kodova (barkodova), no već pri prvom skeniranju postaje jasno koliko je brza. Osim toga, da je riječ o stvarno dobroj aplikaciji koja ono čemu je namijenjena radi odlično, sigurno može posvjedočiti činjenica da je do sad preuzeta više od sto milijuna puta.

Koristiti ju je iznimno jednostavno i sve što treba učiniti jest pokrenuti aplikaciju, uperiti kameru pametnog telefona u QR ili crtični kod i to tako da se kod koji se želi očitati nađe unutar rubova kvadrata koji je prikaza na zaslonu i kod će biti očitan. Ako je crtični kod udaljeniji, tu je i mogućnost zumiranja kamere.

Vrijednosti barkoda automatski će biti kopirane u međuspremnik, a ovisno o tome što je QR kod sadržavao, bit će ponuđene i neke odgovarajuće akcije. Osim toga, aplikacija nudi i mogućnost generiranja QR kodova različitog tipa (sadržaja), ali i generiranje brojnih standardnih crtičnih kodova. Moguće je i unijeti osobne podatke za kontakt i bit će generiran odgovarajući QR kod zahvaljujući mogućnosti My QR.

Uz korištenje kamere za skeniranje kodova, moguće je učitati i sliku koja je pohranjena na memoriji pametnog telefona.

Osnovna inačica aplikacija je besplatne, no prikazuje oglase kojih se moguće riješiti kupovinom inačice Pro za 25 kuna. Zgodan je detalj i to što oni koji koriste Play Pass na Pro inačicu aplikacije imaju pravo u okviru te pretplate.