RadioTime - jednostavna aplikacija za slušanje radijskih postaja iz više od 200 zemalja

Internetski radio mnogima je popularan način kako mogu, većinom sasvim besplatno, uživati u glazbi. Ovo je još jedna aplikacija koja omogućava slušanje internetskog radija, a koja nudi pristup više od 35000 radijskih postaja pa je idealna za ljubitelje glazbi, novosti i klasičnih radijskih programa…

Matija Gračanin utorak, 12. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv RadioTime 
Namjena Slušanje internetskog radija
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 3,79 eur

RadioTime je još jedna aplikacija koja omogućava da se na jednostavan način sluša neka od 35 tisuća radijskih postaja koje svoj radijskih program, bio on čista glazba, razgovorne emisije ili novosti, emitiraju i putem Interneta.

Sama se aplikacija ni po čemu se previše ne ističe, premda nudi nekoliko praktičnih detalja. Krasi je oku ugodno sučelje, tu je jednostavno riješeno pretraživanje dostupnih radijskih postaja, a zgodno je to što će aplikacija automatski prepoznati lokaciju korisnika i ponuditi mu lokalne radijske postaje.

Ako se želi slušati postaje i drugih zemalja, potrebno je učitati popis zemlje u kojoj se ta postaja nalazi i to tako da se samo odabere zemlja (dodirne se mala zastavica u polju za pretraživanje na vrhu). Naravno, postaje je moguće dodavati u favorite kako bi im se kasnije lakše pristupalo, a svakako je dobro i to što je podržana reprodukcija u pozadini pa se slušati glazbu može i s isključenim zaslonom telefona.

Ne nudi dodatne ili napredne kontrole reprodukcije niti neke dodatne mogućnosti koje bi se ticale kakvoće zvuka, ali je dostupan tajmer koji će nakon nekog vremena prekinuti reprodukciju. Osim toga, tu je podrška za Android Auto kao i mogućnost da se ručno dodaju vlastite radijske postaje. RadioTime je besplatan, ali prikazuje oglase kojih se može riješiti jednokratnim plaćanjem 3,79 eura.