Rain Alarm - aplikacija zbog koje vas kiša ili snijeg neće iznenaditi

Riječ je o još jednoj aplikaciji za vremensku prognozu no koja, u tom smislu nije i tradicionalna aplikacija. Naime, ova se specijalizira za prikazivanje upozorenja kada se približava kiša ili snijeg, a sve kako bi se moglo planirati vrijeme koje će se provoditi na otvorenom…

Matija Gračanin četvrtak, 18. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rain Alarm 
Namjena Upozorava na kišu, tuču ili snijeg
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 95 kn

Aplikacija za vremensku prognozu i povezanih servisa doista ima mnogo. Zapravo, čak toliko da je izbor omiljene aplikacije postao  izraženo individualan, ali i da su se pojavile aplikacije koje se pomalo udaljavaju od onih sasvim tradicionalnih aplikacija za prikazivanje kratkoročne i dugoročne vremenske prognoze.

Rain Alarm se svrstava upravo u potonju skupinu aplikacija, a njezina je specijalnost redovno praćenje prognostičkih karti i trenutačne meteorološke situacije kako bi pravovremeno upozorila na moguće približavanje kiše ili snijega. Ukratko, riječ je o aplikaciji koja će pomoći planirati boravak na otvorenom i to ponajviše zahvaljujući višoj razini preciznosti upravo u detekciji kada bi mogla pasti kiša ili snijeg u odnosu na tradicionalne aplikacije za vremensku prognozu.

Uz upozorenja na kišu i snijeg, upozoravat će i na mogućnost padanja tuče, a tu su i zgodno osmišljeni widgeti. Podatke prikuplja pretežito iz meteoroloških usluga na državnim razinama, a uz brojne druge zemlje, podržava i Hrvatsku te može prikazati i aktualnu vremensku prognozu.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no prikazuje oglase, a i smanjenih je mogućnosti. Te se dodatne značajke kao što je mogućnost podešavanja više alarma, dodavanja više lokacija, dodatna fleksibilnost kod postavljanja postavki te druge stvarčice, mogu dobiti kupovinom inačice Pro koja stoji nemalih 95 kn.