Rave - zajedničko gledanje sadržaja s popularnih streaming servisa

Rave je zgodna aplikacija za sve one koji se često nalaze na putu i prijatelji su im razasuti svijetom, a ipak bi s njima htjeli zajednički gledati filmove i TV serije dostupne na popularnim streaming servisima i komentirati ih u stvarnom vremenu…

Matija Gračanin petak, 17. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rave 
Namjena Zajedničko gledanje streaming servisa
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 13,94 eura godišnje

Riječ je o aplikaciji koja prilično uspješno kombinira zapravo ono što se najčešće i radi s mobilnim uređajima, gledanje videa, slanje poruka i razgovaranje. Naime, Rave se specijalizira za virtualno zajedničko gledanje filmova i serija dostupnih na popularnim streaming servisima i omogućava grupnu komunikaciju.

Podržani su najpopularniji servisi kao što su Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, YouTube i drugi, a svakako je dobro i to što se Rave može koristiti na svim platformama. Dakle, i na pametnim telefonima i na računalima što mu je svakako prednost.

U suštini se sve svodi da na izbor sadržaja koji će se gledati, a onda se jednostavno putem aplikacije pozovu drugi sudionici (putem vlastitog adresara) koji onda mogu u stvarnom vremenu razgovarati i komentirati ono što se zajednički gleda. Doduše, Rave nudi i neke druge praktične mogućnosti.

Tako je tu opcija glasanja što će se gledati iduće, mogućnost određivanja kome je dostupna glasovna komunikacija kao i opcija podešavanja razina privatnosti kanala unutar kojih se gleda sadržaj i komentira (moguće je napraviti i javne kanale pa samim time sudjelovati i u drugim javnim kanalima i tako upoznavati druge korisnike).

Osim toga, tu je i podrška za opciju slika u slici, mogućnost pretvaranja pametnih telefona u zvučnike koji će sinkronizirano reproducirati isti sadržaj i štošta drugo. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no za puni je doživljaj potrebno plaćati godišnju pretplatu koja stoji 13,94 eura (ili 1,59 euro mjesečno).