Remote Mouse - pretvorite pametni telefon ili tablet u moćan bežični miš i tipkovnicu

Remote Mouse je dvokomponentno rješenje koje će u tren oka pretvoriti pametne telefone ili tablet računala u pametni bežični miš i tipkovnicu nudeći pri tome i posebno namijenjene daljinske upravljače poput onih za iTunes, VLC, Windows Media Player, PowerPoint i slično…

Matija Gračanin utorak, 25. svibnja 2021. u 10:17
OSNOVNI PODACI
Naziv Remote Mouse 
Namjena Pretvara smartfon u bežični miš i tipkovnicu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 8 kn mj ili 85 kn godišnje ili 139 kn jednokratno (Pro)

Remote Mouse je jedno od ponajboljih rješenja koje omogućuje da se pametni telefoni ili tablet računala iskoriste za udaljeno upravljanje računalo pretvarajući ih zapravo u bežični miš i tipkovnicu. Ono što Remote Mouse čini posebno zanimljivim svakako je i činjenica da nudi posebne daljinske upravljače za udaljeno upravljanje poznatim multimedijalnim, aplikacijama, ali i drugih poznatim softverom kao što je PowerPoint.

Čitavu je stvar prilično jednostavno podesiti i početi koristiti. Najprije je potrebno instalirati odgovarajuću poslužiteljsku komponentu na računalo, a onda i aplikaciju za pametne telefone. Važno je da je telefon priključen na istu bežičnu mrežu kao i računalo; aplikacija će automatski detektirati poslužiteljsku komponentu i prepoznati računalo.

Valja samo dodirnuti naziv računala u popisi u na raspolaganje će se dobiti čitav niz mogućnosti. Bežični se miš može koristiti na dva načina; bilo klizanjem po zaslonu pametnog telefona ili korištenjem ugrađenog žiroskopskog senzora pa će se pomicanjem telefona pomicati i strelica miša na zaslonu što, mora se priznati, radi prilično dobro.

Tu je i mogućnost korištenja klasične tipkovnice, no Remote Mouse ide i korak dalje nudeći mogućnost korištenja i specijalnih funkcijskih i drugih tipki koje na klasičnoj Android tipkovnici zapravo nema. Osim toga, putem aplikacije moguće pokretati i prethodno definirane aplikacije (neke su odmah dostupne po instalaciji), a tu je i daljinski upravljač koji je ponajprije namijenjen udaljenom upravljanju multimedijalnih aplikacija kao što su iTunes, VLC, Windows Media Player.

Osnovna inačica je prilično limitirana mogućnostima i prikazuje reklame, no ako će se Remote Mouse redovito koristiti za udaljenu kontrolu računala i aplikacija, onda svakako valja kupiti inačicu Pro za koju se može plaćati mjesečna pretplata od 8 kn mjesečno ili 85 kn godišnje ili ga se može kupiti jednokratno za 139 kn.

U toj se inačici dobiva upravo multimedijski daljinski upravljač, mogućnost udaljenog upravljanja web preglednikom, lako pokretanje aplikacija na računalu, definiranje prečaca i još pokoja sitnica.