Rock Identifier - aplikacija za ljubitelje geologije i proučavanje stijena, kristala i minerala

Rock Identifier je zanimljiva aplikacija za sve one koji se bave geologijom, a koja omogućava da se na vrlo jednostavan način i u nekoliko sekundi, tek običnim fotografiranjem, prilično precizno odredi o kojoj je vrsti stijene, kristala ili minerala riječ…

Matija Gračanin utorak, 2. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rock Identifier
Namjena Aplikacija za prepoznavanje stijena, kristala i minerala
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 31,72 eur godišnje

Rock Identifier je aplikacija koja će se dopasti svima onima koji vole svoje vrijeme provoditi na otvorenom i baviti se geologijom, konkretnije, proučavanjem stijena, kristala i minerala koji se mogu pronaći u prirodi ili koje je stvorio čovjek.

Naime, ovo je aplikacija koja omogućava da se na temelju fotografije prilično precizno odredi o kojoj je vrsti stijene, minerala ili kristala riječ, pri čemu će se dobiti i niz dodatnih informacija (tvrdoća, boja, sjaj, formula i slično). Uz samo prepoznavanje, aplikacija će poslužiti i kao bogat izvor podataka o stijenama.

Štoviše, tu je i mogućnost pretraživanja više od šest tisuća vrsta stijena, kristala i minerala, a nije izostao ni bogat sadržaj koristan kod učenja o geologiji. Osim toga, moguće je dodavati i vlastite podatke o stijenama, ali i kreirati vlastite kolekcije, dokumentirati svoje pronalaske i drugo.

Ukratko, Rock Identifier je korisna edukativna aplikacija za studente geologije, nastavnike i stručnjake i sve zainteresirane koja omogućava da da nauče više o mineralogiji. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no prilično se naglašava korištenje izdanja Premium koje se može besplatno isprobavati sedam dana, nakon čega treba plaćati godišnju pretplatu koja stoji 31,72 eura godišnje.