Rome2rio - pomaže planirati putovanje na brojne destinacije u svijetu

Pametni telefoni se obično najkorisnijima pokažu upravo na putovanjima, ali jednako tako korisni mogu biti i onda kada se tek namjerava nekamo otputovati. Samo valja pri ruci imati neku od aplikacija koje pomažu planirati putovanja. Na primjer, Rome2rio…

Matija Gračanin utorak, 9. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rome2rio 
Namjena Pomaže planirati putovanja
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

Rome2rio je zgodno osmišljena aplikacija koje je zapravo produžena ruka još jednog od servisa koji pomaže planirati putovanja. Čitav je koncept prilično jednostavan; samo valja unijeti polazišnu točku (može je detektirati na temelju lokacije) i odredište.

Nakon kratke analize, Rome2rio će prikazati opcije putovanja i prijevozna sredstva (pri čemu je moguće doznati koji je način najpovoljniji ili najbrži). Dakako, osim što računa osobna prijevozna sredstva, nudi i ona koja se svrstavaju u javni promet (avioni, autobusi, vlakovi pa čak i servisi za dijeljenje vožnje kao što je BlaBlaCar), a zgodno je to što i procjenjuje mogući troška putovanja.

Putem aplikacije je moguće pokrenuti postupak rezervacije ili kupnje karata, pronaći smještaj, unajmiti automobile i drugo, a sve se može uspoređivati. Osim toga, moguće je pronaći i inspiraciju kamo otputovati birajući već ponuđena odredišta i polazišta.

Nema što, Rome2rio se doista nameće kao jedna od ponajboljih aplikacija za planiranje putovanja koja u svojoj bazi ima gotovo 200 tisuća linija vlakova, gotovo milijun autobusnih ruta, gotovo 15 tisuća trajektnih linija te nešto više od 50 tisuća zrakoplovnih linija. Da bi stvar bila još bolja, aplikacija je besplatna.