SEO Check - odlična aplikacija za provjeru koliko je web stranica optimizirana za tražilice

Search Engine Optimization ili SEO je proces optimizacije web stranica za tražilice, a ovo je aplikacija koja će sasvim besplatno analizirati web stranice te ponuditi čitav niz korisnih informacija koje su jednostavno predstavljene, a sve kako bi se testirana web stranica čim bolje optimizirala za tražilice…

Matija Gračanin srijeda, 15. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SEO Check 
Namjena Provjera SEO optimizacije web stranice
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Optimizacija web stranica za tražilice danas je nezaobilazan korak i spada u one kontinuirane aktivnosti koje nipošto ne treba ignorirati i to pogotovo ako se želi povećati posjećenost nekoga web odredišta. Postoji čitav niz alata, metoda i zadanih pravila kako se SEO provodi, a jedna od zgodnih mobilnih alata za brzu analizu razine optimiziranosti web stranica za tražilice upravo je SEO Check.

Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja će analizirati neku web stranicu te ponuditi čitav niz informacija koje pomažu procijeniti razinu optimiziranosti, a jednako će tako ponuditi i savjete te zadatke što je sve potrebno učiniti kako bi stranica bila dodatno optimizirana što bi u konačnici trebalo rezultirati povećano posjetom i vidljivošću na tražilicama.

Između ostalog, SEO Check će provjeriti meta-informacije, zatim dolazne poveznice, vanjske faktore, konfiguraciju poslužitelja te čitav niz drugih parametara koji su važni upravo kada se počinje s inače dugotrajnim i kontinuiranim procesom SEO optimizacije.

Zgodno je to što je rezultate moguće podijeliti, ali tu je u podrška za generiranje sasvim zgodno osmišljenog izvještaja u PDF formatu. Nekih posebnih dodatnih mogućnost zapravo i nema, no SEO Check se doista nameće kao odlično rješenje za brzu analizu razine optimiziranosti web stranica koje ne stoji ni lipe (barem u onom osnovnom mobilnom izdanju).