SoundHound - aplikacija za prepoznavanje glazbe i otkrivanje tekstova pjesama

SoundHound je još jedna aplikacija namijenjena prepoznavanju pjesme koja se reproducira na zvučnicima, a osim što je u stanju prepoznati i one pjesme koje se otpjeva, pronaći će i tekst detektiranih pjesama, a tu su i neke druge zgodne stvarčice…

Matija Gračanin četvrtak, 6. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SoundHound 
Namjena Servis za prepoznavanje pjesama
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno / 49 kn

Aplikacija za prepoznavanje glazbe tako da se pametni telefon uperi prema zvučniku s kojega se neka pjesma može čuti definitivno ne nedostaje, no SoundHound spada među ponajbolje i najpoznatije uz, jednako tako svima dobro poznati, Shazam.

Ne samo da će SoundHound u tren oka prepoznati koja pjesma trešti sa zvučnika, nego će to uspjeti napraviti čak i onda kada se pjesma otpjeva, odmrmlja ili nešto tome slično, a da bude dovoljno jasno da SoundHound na temelju tog zvučnog zapisa pretraži svoju veliku bazu pjesama i otkrije o kojoj je pjesmi doista riječ.

Pohvalna je i brzina prepoznavanja kojom se SoundHound svakako smješta u sam vrh ovakvih  aplikacija, a mnogima će se sigurno dopasti i oku ugodno osmišljeno sučelje. Osim brzog prepoznavanja glazbe, SoundHound nudi i neke dodatne podatke o pjesmama, a posebno je zgodno i to što je u stanju preuzeti tekstove pjesama.

Omogućava povezivanje s glazbenim streaming servisom Spotify kao i Youtubeom dok je pjesme moguće reproducirati izravno unutar samoga SoundHound putem Youtubea (reprodukcija neće raditi ako se zaslon zaključa), ali je zato pronađene pjesme moguće otvoriti u servisima kao što su Spotify ili Deezer i poslušati ih tamo.

Osim toga, zanimljiv je i detalj to što omogućava kreiranje playlista kao i to što nudi već automatski napravljene popise pjesama pa SoundHound može poslužiti i za otkrivanje nove glazbe. Bilo kako bilo, kada se želi prepoznati koja pjesme svira na radiju ili u blizini, ovo je sjajna aplikacija koja će upravo to i omogućiti. Osnovna inačica je besplatna i prikazuje oglase, dok se puno izdanje može kupiti za 49 kuna.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi