SoundSeeder - sinkronizirana reprodukcija glazbe na više uređaja

Usklađivanje više pametnih telefona da istodobno i sinkronizirano reproduciraju istu glazbu nije ništa novo ili revolucionarno i već postoje aplikacije koje upravo to omogućuju, no SoundSeeder je jedna od ponajboljih. Prednost je i to što postoji inačica za Windows i GNU/Linux...

Matija Gračanin četvrtak, 25. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SoundSeeder 
Namjena Sinkronizirana reprodukcija glazbe na više telefona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 26 kn (Premium)

SoundSeeder je zgodno osmišljena aplikacija koja može sinkronizirati reprodukciju glazbe na više pametnih telefona. Sve što treba učiniti jest povezati svoje uređaje na istu bežičnu mrežu (poslužit će i mobilna priključna točka) na kojima se nalazi SoundSeeder, inicirati vezu i svaki će od uređaja postati bežični zvučnik (moguće je spojiti do 16 uređaja).

Ostaje još samo izabrati glazbu koja će se reproducirati i svi će uređaji početi s reprodukcijom čime, zapravo, postaju jedan veliki zvučni sustav. Posebno je zgodno to što s uređaja koji upravlja reprodukcijom moguće je upravljati i glasnoćom pojedinog uređaja koji je pretvoren u bežični zvučnik, ali podešavati i druge stvarčice. Primjerice, podesiti da se glazba reproducira u stereo modalitetu ili odrediti koji će kanal koji urešaj reproducirati.

Sama aplikacija omogućuje reprodukciju glazbe koja se nalazi na unutarnjoj pohrani telefona pri čemu u nudi neke osnovne mogućnosti koji se tiču upravljanja medijskom bibliotekom. No, uključuje i više od 25000 internetskih radijskih postaja te podržava Spotify (potrebna je dodatna aplikacija HiFy), a nekima će sigurno korisno biti i to što ima podršku za DLNA.

Osim toga, SoundSeeder nudi i posebnu aplikaciju za Windows i GNU/Linux pa je moguće za sinkroniziranu reprodukciju koristiti i zvučnike priključene na računala, a tu su i neke druge stvarčice kao što je tajmer.

Besplatna inačica omogućava spajanje do maksimalno dva uređaja i ograničava reprodukciju na sveta 15 minuta te prikazuje oglase. Za izdanje Premium koje nema ta ograničenja, valja izdvojiti 26 kuna.