Taste - olakšava izbor koji film ili seriju pogledati na temelju osobnog ukusa

Malo tko se dosad već nije našao u situaciji da se ne može odlučiti koji film ili seriju pogledati, djelomice i zbog hiperprodukcije filmskih i TV studija, no ova aplikacija želi to promijeniti i predložiti što vrijedi sljedeće pogledati i to na temelju osobnog ukusa…

Matija Gračanin četvrtak, 3. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Taste 
Namjena Prijedlozi za filmove i TV serije na temelju osobnog ukusa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Taste je potencijalno korisna aplikacija koja ima samo jedan cilj – omogućiti da se dobije što kvalitetnija preporuka koji bi se film ili TV serija trebala pogledati na nekom od podržanih streaming servisa i to na temelju osobnog ukusu, a uz pomoć preporuka čitave zajednice korisnika.

Trik je u tome što sve počinje odgovaranjem na pitanja u jednostavno osmišljenom kvizu, a na temelju kojega će se formirati individualni ukus za svakoga od korisnika (potrebno je otvoriti korisnički račun). Upravo će se na to aplikacija oslanjati kada treba preporučiti koju TV seriju ili film valja pogledati onda kada se jednostavno ne može pronaći nešto s čime bi se odvratilo misli od svakodnevice.

Štoviše, sama se aplikacija oslanja na zajednica korisnika kao ocjenjuju i recenziraju filmove i TV serije, a to znači da će se pri preporuci oslanjati upravo na preporuke korisnika koji imaju sličan ukus (pri tome se izbjegava komercijalna pristranost dok su preporuke i rodno neutralne). Dakle, ideja je da svatko sudjeluje u zajednici te ocjenjuje pogledane filmove ili TV serije, pa je tu i svojevrsni poticaj kroz prikupljanje karme. Čim netko pozitivno ocijeni preporuku, dobivat će se karma, a tu su i posebni zadaci.

Osim toga, zgodno je i što je preporuka za filmove i serije moguće dobiti i prema trenutačnom raspoloženju te određenim kategorijama, a kroz formiranje osobne liste favorita i sudjelovanje u zajednici, i same će preporuke tijekom vremena biti sve kvalitetnije. Ponešto otegotna okolnost je to što Hrvatske nema kod izbora podržanih streaming servisa, no unatoč tome, aplikacija itekako može biti korisna za otkrivanje što vrijedi pogledati.