Temporary Email Generator - generator privremenih adresa e-pošte za zaštitu od spama

Boriti se protiv neželjene pošte itekako može biti frustrirajuće, no jedan od učinkovitihs načina jest korištenje privremenih adresa e-pošte kod prijave na raznovrsne servise. Ovo je upravo jedna takva usluga koja se može koristiti i kroz praktičnu aplikaciju…

Matija Gračanin petak, 23. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Temporary Email Generator
Namjena Servis za privremene adrese e-pošte
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 189 kn

Jedan od prilično učinkovitih načina kako se zaštititi od primanja neželjene pošte jest da se poduzme sve što je moguće da se neugodni spammeri ne dočepaju e-mail adrese na koju će onda početi slati oveće količine neželjenih poruka. Da bi se to postiglo, najbolje je za prijavu na raznovrsne servise koristiti – privremene adrese e-pošte.

Već je prema nazivu ove usluge lako pogoditi da je riječ upravo o servisu putem kojega se mogu dobiti nasumično generirane privremene e-mail adrese. Temporary Email Generator radi prilično jednostavno; aplikaciju je dovoljno instalirati i pokrenuti, a adresa e-pošte će automatski biti spremna za korištenje.

Sve poruke koje će biti poslane na tako generiranu adresu, pojavit će se u dolaznom pretincu, a samo treba pričekati da poruka stigne (tu je i gumb kojim se pretinac može ručno osvježiti). Dakako, aplikacija podržava i notifikacije pa će se o pristigloj poruci dobiti obavijest što je korisno kada se, na primjer, čeka poveznica za potvrđivanje korisničkog računa na nekoj usluzi.

Od drugih mogućnosti valja izdvojiti opciju stvaranje prilagođene adrese e-pošte (može se birati između tri dostupne domene), a tu je u mogućnost korištenja tamne teme. Aplikacije i sama usluga se može koristiti besplatno, ali se moraju tolerirati reklame kojih se može riješiti plaćanjem nemale naknade od 189 kn.