Twine - zgodno napravljen i funkcionalan čitač RSS sadržaja otvorenog koda

Riječ je o višeplatformskom čitaču RSS sadržaja otvorenog koda koji se možda ne može pohvaliti ogromnim mogućnostima, ali zato nudi vizualno zgodno sučelje i prilično ugodno pregledavanje sadržaja koji će biti prikazan na jednome mjestu…

Matija Gračanin srijeda, 29. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Twine  
Namjena Kompaktan i funkcionalan mobilni čitač RSS-a
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan

RSS je dobro poznati format razmjene sadržaja koji i dalje koriste mnoge web stranice da bi svojim redovnim posjetiteljima (i svima drugima) omogućile jednostavno praćenje novosti u nešto skraćenom obliku. Twine je još jedan čitač RSS-a koji omogućava jednostavno uživanje u tako dijeljenom sadržaju.

U usporedbi s nekim drugim sličnim aplikacijama, ne može se baš pohvaliti brojnim značajkama, no zato ga se može pohvaliti njegovo uredno i vizualno skladno sučelje, dok je i sama ugoda čitanja sadržaja na prilično visokoj razini. RSS kanali se mogu dodavati jedan po jedan tako da se unese URL, ali je podržana i mogućnost uvoza i izvoza OPML popisa.

Tu je i mogućnost dodavanja pojedinih članaka u favorite, dok se sami članci mogu čitati tako da se otvori zadani web preglednik ili putem internog preglednika. Jednako tako, moguće je pregledavati samo sadržaj pojedinih dodanih kanala ili sadržaj svih kroz jednostavan središnji pregled.

Zgodan je detalj što će kanali uvijek biti naznačeni na donjem panelu koji se klizanjem proteže u puni panel putem kojega se zapravo dodaju ili uklanjaju sami RSS kanali (njih je moguće i prikvačiti na taj donji panel po volji). Nekih drugih posebnih mogućnosti zapravo i nema, a kako je riječ o aplikaciji otvorenog koda, sve je besplatno i, da bi stvar bila još bolja, nema reklama.