Udemy - poznata online platforma za učenje s pravim mnoštvom raznovrsnih tečajeva

S više od 155 tisuća tečajeva koje pokrivaju oko 3400 tema, ovo je jedna od ponajboljih i najpopularnijih online platformi za učenje čemu svjedoči i oko 35 milijuna korisnika. Većina tečajeva nije besplatna, njihova kvaliteta zna varirati, no neupitno je da će svatko pronaći nešto za sebe…

Matija Gračanin utorak, 24. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Udemy
Namjena Platforma za online učenje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Bilo da se  želi naučiti više od dizajnu, programiranju, marketingu, IT tehnologijama, fotografiji, glazbi, osobnom razvoju i brojnim drugim područjima, danas samo treba potražiti neku od etabliranih online platformi za učenje i krenuti usavršavati već postojeće znanje ili neko područje savladavati sasvim iznova.

Udemy je dobro poznata platforma za učenje koja obiluje sadržajem te nudi ogroman broj tečajeva koji pokrivaju čitav niz područja i tema. Tečajevi su pretežito na engleskom jeziku, no kako  je Udemy platforma koja okuplja brojne predavače diljem svijeta, tako ima tečajeva i na drugim jezicima pa to valja imati na umu (a mogu se učiti i strani jezici).

Dostupni tečajevi većinom nisu besplatni i cijene su nerijetko prilično visoke, no u ovome prilično bogatom katalogu ipak ima i besplatnih tečajeva, dok i sam Udemy vrlo često organizira akcije pa se tečajeve može nabaviti za kakvih desetak eura.

Osim toga, uz malo guglanja, mogu se pronaći i kuponi kojima se njihova  cijena dodatno može smanjiti pa ne treba bezglavo srljati u kupovinu nekoga zanimljivog tečaja, a uputno je osloniti se i na recenzije korisnika kako bi se procijenila kvaliteta tečaja koji se želi odslušati jer kvaliteta zna varirati.

Sama aplikacija je prilično solidno izvedena i praćenje tečajeva je prilično ugodno, a kako aplikacija podržava i Chromecast i AirPlay, sve je moguće pratiti na TV-u. Tu je i podrška za tamnu temu, mogućnost vođenja bilježaka te još neke druge stvarčice. Bilo kako bilo, svi oni koji traže solidnu platformu za učenje, o ovoj bi svakako trebali dati priliku.