Vlakovi HR - domaća aplikacija za praćenje vlakova i planiranje putovanja željeznicom

Svi oni koji redovito ili povremeno putuju vlakovima diljem Hrvatske, s ovom će aplikacijom namijenjenoj iPhoneu i iPadu moći na jednostavan način pratiti vlakove kao i planirati putovanja vlakovima Hrvatskih željeznica…

Matija Gračanin četvrtak, 2. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Vlakovi HR
Namjena Domaća aplikacija za praćenje vlakova
Android Nema
iOS App Store
Cijena Besplatan

Željeznička mreža i povezanost vlakovima u RH često je predmetom kritika, a dobar dio tih kritika doista je utemeljen u nizu problema i lošim iskustvima nakon čak i kraćih putovanja vlakovima. Vlakovi HR je još jedna aplikacija koja barem malo želi olakšati putovanje vlakovima Hrvatskih željeznica nudeći neke vrlo praktične mogućnosti.

Štoviše, ako je suditi već samo prema komentarima zadovoljnih korisnika, ovo bi mogla biti i jedna od najboljih takvih aplikacija. Nudi sve ono što bi se moglo i očekivati, a uz to što nudi detaljan pregled svih putovanja, tu su i vrlo informacije kašnjenju vlakova kao i o zadnjoj postaji za sve vlakove.

Putem aplikacije je moguće planirati i putovanja vlakovima Hrvatskih željeznica, a zgodan je detalj i to što omogućuje automatski pronalazak najbliže željezničke postaje. Specifičnost je i činjenica da se oslanja na vlastiti routing algoritam, dok podatke preuzima u GTFS formatu izravno s HŽ-a.

Od drugih korisnih stvarčica treba izdvojiti mogućnost pregleda nedavnih putovanja, pregled postaja po rutama te zgodno i praktično sučelje s podrškom za tamnu temu. Naravno, dodatnih detalja i sitnica ima još, pa svi oni koji redovito moraju putovati domaćom željeznicom, s ovom bi im aplikacijom ta putovanja trebala ipak biti nešto bezbolnija.