VN Video Editor - iznenađujuće dobro opremljen besplatan video editor za pametne telefone

Mobilnih alata za rad s videozapisima ima mnogo, no malo koji je toliko dobro opremljen, a da se za njega ne treba izdvojiti ni lipe. Ovo je doista iznenađujuće moćan video editor koji nudi sve što je potrebno kako bi se stvorio ili uređivao videozapis u pokretu…

Matija Gračanin srijeda, 17. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv VN Video Editor 
Namjena Sposoban mobilni video editor
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

S više od pedeset milijuna preuzimanja i s nešto više od milijun pretežito pozitivnih komentara barem na Androidu, VN Video Editor se smješta među trenutačno najpopularnije mobilne alate za uređivanje i stvaranje videozapisa izravno na pametnim telefonima. No, kada se pogledaju njegove mogućnosti, uopće ne čudi zašto je tome tako.

Prije svega, za sada je riječ o posve besplatnom editoru videozapisa koji nudi mogućnosti kakve običavaju nuditi isključivo naplatne aplikacije (čak nema ni oglasa, a neće primijeniti ni vodeni žig na gotov filmić), a u prilog mu ide i činjenica da je podjednako prilagođen početnicima i onima koji već imaju iskustva u produkciji videozapisa (zgodno je i to što su unutar aplikacije dostupni i tutorijali).

Uz hrpicu predložaka na temelju kojih se prvi videozapis može napraviti u nekoliko jednostavnih koraka, tu je i mogućnost da se videozapis napravi potpuno ispočetka kombinirajući videoklipove i fotografije, dodavajući im zvučne zapise, stilizirani tekst i podnaslovi, zatim primjenjujući velik broj raznovrsnih efekata, tranzicijskih animacija, dodavati overlay preko videozapisa, upravljati brzinom reprodukcije i štošta drugo.

Video klipovima se manipulira na vremenskoj liniji koja je tipična za ponešto naprednije editore videozapisa (ujedno ga je zbog toga nešto ugodnije koristiti na tabletima ili pametnim telefonima većega zaslona), a ističe se i činjenicom da je gotov videozapis moguće izvesti u 4k razlučivosti i 60 FPS-a te relativno visokim bitrateom.

U prilog mu ide i činjenica da postoje inačice ovoga videoeditora namijenjene računalima s Windowsima i za MacOS, a to ujedno znači da se na više platformi može raspolagati prilično moćnim alatom za stvaranje i uređivanje videozapisa uz jednako iskustvo korištenja. Drugim riječima, VN Video Editor je aplikacija koju bi svakako valjalo probati, ako se traži solidan besplatan video editor.