Wacom Notes - aplikacija za stvaranje i upravljanje rukom pisanih bilježaka

Wacom je tvrtka koja je tijekom vremena postala praktično sinonimom za grafičke tablete, no možda je manje poznato da nudi i besplatnu aplikaciju koja pretvara Android telefone i tablete u praktičnu digitalnu bilježnicu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 13. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Wacom Notes
Namjena Pretvara smartfon u pametnu digitalnu bilježnicu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Wacom je jedna od onih tvrtki koju nije posebno predstavljati i to pogotovo profesionalcima koji su navikli koristiti grafičke tablete, no mnogima će biti zanimljivo i da nudi sasvim besplatnu aplikaciju koja će pretvoriti pametne telefone i tablet računala pogonjena Androidom u praktične digitalne bilježnice.

Naime, Wacom Notes je besplatna aplikacija koja omogućava prepoznavanje rukom pisanog teksta (nije važno kakva će se olovka koristiti uz aplikaciju dokle god je ona na bilo koji način kompatibilna s pisanje po zaslonima smartfona i tablet računala, a poslužit će i prst) kao i općenito digitaliziranje bilježaka koje je kasnije moguće pretraživati.

Da bi se iskoristio njezin pun potencijal, potrebno je otvoriti besplatan korisnički račun (Inkspace Plus), a jednom kada je to napravljeno, odmah je moguće raditi svoje bilješke. Alati koje nudi za crtanje su rudimentarni i jednostavni i ne treba očekivati čuda, pa su tako tu virtualna olovka, nalivpero i flomaster. Alatima se pridružuje i virtualna gumica, a tu je i mogućnost biranja osnovnih boja.

Jednom napravljene bilješke moguće je konvertirati u tekst (hrvatski jezik nije podržan), a posebno je zgodno to što će rukom pisane bilješke na taj način biti i pretražive. Osim toga, bilješke je moguće izvesti i u druge formate kao što su DOC, SVG, PNG i drugi, a zgodno je i to što će podaci biti sinkronizirani na više uređaja. U svakom slučaju, vrijedi probati.