Wacom Notes - aplikacija za stvaranje i upravljanje rukom pisanih bilježaka

Wacom je tvrtka koja je tijekom vremena postala praktično sinonimom za grafičke tablete, no možda je manje poznato da nudi i besplatnu aplikaciju koja pretvara Android telefone i tablete u praktičnu digitalnu bilježnicu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 13. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Wacom Notes
Namjena Pretvara smartfon u pametnu digitalnu bilježnicu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Wacom je jedna od onih tvrtki koju nije posebno predstavljati i to pogotovo profesionalcima koji su navikli koristiti grafičke tablete, no mnogima će biti zanimljivo i da nudi sasvim besplatnu aplikaciju koja će pretvoriti pametne telefone i tablet računala pogonjena Androidom u praktične digitalne bilježnice.

Naime, Wacom Notes je besplatna aplikacija koja omogućava prepoznavanje rukom pisanog teksta (nije važno kakva će se olovka koristiti uz aplikaciju dokle god je ona na bilo koji način kompatibilna s pisanje po zaslonima smartfona i tablet računala, a poslužit će i prst) kao i općenito digitaliziranje bilježaka koje je kasnije moguće pretraživati.

Da bi se iskoristio njezin pun potencijal, potrebno je otvoriti besplatan korisnički račun (Inkspace Plus), a jednom kada je to napravljeno, odmah je moguće raditi svoje bilješke. Alati koje nudi za crtanje su rudimentarni i jednostavni i ne treba očekivati čuda, pa su tako tu virtualna olovka, nalivpero i flomaster. Alatima se pridružuje i virtualna gumica, a tu je i mogućnost biranja osnovnih boja.

Jednom napravljene bilješke moguće je konvertirati u tekst (hrvatski jezik nije podržan), a posebno je zgodno to što će rukom pisane bilješke na taj način biti i pretražive. Osim toga, bilješke je moguće izvesti i u druge formate kao što su DOC, SVG, PNG i drugi, a zgodno je i to što će podaci biti sinkronizirani na više uređaja. U svakom slučaju, vrijedi probati.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi