Wonderous - virtualno putovanje kroz neka od najvećih svjetskih znamenitosti

Wonderous je vizualno lijepo osmišljena aplikacija koja omogućava da se na elegantan način putuje prošlošću te se dozna više o nekim najpoznatijim strukturama i građevnima koje su tijekom povijesti napravili ljudi…

Matija Gračanin četvrtak, 17. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Wonderous 
Namjena Istraživanje svjetskih znamenitosti
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Kineski zid, napušteni grad Petra, Koloseum u Rimu, pretkolumbovski grad Maja Chichén Itzá, sveti grad Inka Machu Picchu, slavni arhitektonski spomenik Taj Mahal, kip Krista Iskupitelja koji se nadvija nad Brazilom i piramide u Gizi, neke su od najvećih svjetskih znamenitosti koje se može nešto detaljnije upoznati uz pomoć ove lijepo osmišljene aplikacije.

Naime, uz slike i videozapise, moguće je doznati niz činjenica o ovim povijesnim znamenitostima, pregledavati brojne pronađene predmete i artefakte (čak unutar aplikacije neke i otkrivati te ih dodavati u vlastitu kolekciju) kao i proučavati vremensku liniju koja se tiče isključivo spomenutih građevina i struktura ili pak pregledavati globalnu usporednu vremensku liniju.

S druge strane, aplikacija može poslužiti i kao svojevrsni pokazatelj onoga što se može učiniti uz Flutter, dobro poznati Googleov framework za stvaranje funkcionalno modernih i vizualno dojmljivih višeplatformskih aplikacija, a s obzirom na to da je ova aplikacija zapravo izrađena uz pomoć tog frameworka.

Bilo kako bilo, Wonderous je zbilja lijepo napravljena aplikacija koja omogućava sažet no istodobno impresivan uvid u neke od najvećih svjetskih znamenitosti s mnoštvo fotografija i popratnog sadržaja. Naravno, sve je sasvim besplatno, a aplikacija ni ne prikazuje oglase.