WordWeb - praktičan tradicionalan rječnik i leksikon sinonima engleskog jezika

Riječ je o nekoć iznimno poznatom engleskom rječniku i leksikonu sinonima koji je svoju popularnost na računalima i to činjenicom da ga se može koristiti besplatno te da nudi prilično izdašan fond riječi. Već ga se dulje vrijeme može imati i na pametnim telefonima…

Matija Gračanin petak, 14. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WordWeb 
Namjena Mobilni rječnik engleskog jezika
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

WordWeb je dobro poznati besplatan engleski rječnik koji je, osim po velikom fondu riječi, svoju popularnost na računalima stekao i neobičnim licenčnim uvjetima (besplatan je ako se avionom leti manje od dva puta godišnje).

Već je neko vrijeme dostupan i na pametnim telefonima, a pri tome zadržava one najvažnije mogućnosti. Prije svega, jedna od temeljnih karakteristika mu je činjenica da se za rad nije potrebna internetska veza, a na umu samo valja imati da se po prvom pokretanju treba pričekati da se pripremi i optimizira baza podatka. To je proces koji će obično potrajati svega nekoliko sekundi.

WordWeb se može pohvaliti ovećom bazom riječi, fraza, definicija, primjera kako se neke riječi koriste, a njegova je prednosti i činjenica da nudi prilično bogat leksikon sinonima engleskog jezika. Osim toga, rječnik obuhvaća međunarodni engleski jezik, ali i britanski, australski i sjevernoamerički.

Pretraživanje je solidno izvedeno; rezultati će biti poredani po abecedi, a nudi i prijedloge kako se riječi ispravno pišu te brojne druge mogućnosti. U svakom slučaju, svi oni koji nerijetko posežu za engleskim rječnikom, ovu im je aplikaciju itekako isplativo imati pri ruci.