Yr - aplikacija za vremensku prognozu servisa norveškog meteorološkog instituta

Norveški meteorološki institut i NRK (norveška nacionalna radio-televizijska postaja) zajedno su udružili snage kako bi napravili servis koji donosi detaljnu vremensku prognozu, a koji je iznimno popularan i među domaćim korisnicima. Evo i zašto…

Matija Gračanin ponedjeljak, 29. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Yr 
Namjena Aplikacija za prognozu vremena
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Yr je sada već dobro poznati svjetski meteoservis koji svoje sjedište ima u Norveškoj i nastao je kao plod suradnje Norveškog meteorološkog instituta (MET) i Norveške radio-televizije (NRK). Tijekom se vremena prometnuo u jedan od najpopularnijih servisa za vremensku prognozu čija je aplikacija, pri tome, prilično popularna među domaćin korisnicima.

Uopće ne treba čuditi zašto je tome tako jer, osim što nudi prilično preciznu prognozu vremena čak i za najmanja naseljena mjesta (prognozom pokriva više od 10 milijuna lokacija diljem svijeta), sama aplikacija izgleda odlično i na pametnim telefonima i na tabletima, a ističe se činjenicom da nije pretrpana kao slične aplikacije ovoga tipa, a još je i besplatna.

Početni zaslon je zamišljen tako da prikazuje prikladnu animaciju ovisno o vremenskim uvjetima zajedno s kratkom prognozom i nekoliko ključnih podataka kao što je trenutačna temperatura te brzina i smjer vjetra. No, dovoljno je kliznuti po zaslonu ulijevo kako bi se dobilo još informacija i detaljnija prognoza.

Osim toga, uz prognozu za idućih deset dana koja je prezentirana u jednostavnom tabličnom prikazu (prognozu je moguće pregledavati i po satu), tu još i grafički prikaz prognoziranog kretanja količina padalina, temperature, brzine i smjera vjetra te tlaka zraka.

U aplikaciji je dostupan i prikaz mape s pregledom prognoze po gradovima, a tu je i mogućnost prikaza zagađenosti zraka te jačine UV zračenja (no potonje nije dostupno za sve lokacije). Nema što, svi oni koji još nisu pronašli svoju omiljenu aplikaciju za vremensku prognozu, u ovoj će vjerojatno pronaći sve ono što im je potrebno.