Apple je započeo proizvodnju iPhonea 13 u Indiji

Apple je pretpostavljao da će masovna proizvodnja iPhonea 13 započeti u veljači 2022. godine, no čini se da su se ipak malo precijenili.

Matej Markovinović ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 10:15

Apple je započeo proizvodnju iPhonea 13 u tvornici Foxconn koja se nalazi u Chennaiju, glavnom gradu savezne države Talim Nadu u južnom djelu Indije.

Iako to, naime, ne znači previše za globalne kupce Applea, za one iz Indije je ovo odlična vijest, jer bi lokalna proizvodnja značajno trebala smanjiti cijenu uređaja. Kada je tvrtka prvi put započela proizvodnju iPhonea 12 u Indiji, cijene su pale za otprilike 185 dolara.

Kako podsjeća Gizmochina, Indija naplaćuje carinu za proizvode potrošačke elektronike koji se sklapaju u inozemstvu i uvoze, pa Appleovi proizvodi obično koštaju više u Indiji u usporedbi s drugim tržištima. 

Podsjetimo, novi iPhone nije jedini koji se proizvodi u Indiji. "Div iz Cupertina" tamo također proizvodi iPhone 11 i 12. Dakle, ova odluka označava još jedan korak u Appleovom smanjivanju svoje ovisnosti o Kini, koja je inače primarno središte proizvodnje brojnim tehnološkim tvrtkama.Subwoofer s iBX tehnologijom

KEF Kube 8b

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, aktivni subwoofer od 8", pojačalo snage 300W u D klasi, 34 do 140 Hz, 105dB.

4.499 kn Kupi

BT naglavne slušalice

BOSE QuietComfort 45

Zvuk visoke vjernosti, Acoustic noise cancelling, USB-C kabel za punjenje, Bose Music aplikacija, Aware Mode, podesivi EQ, SimpleSync™, do 24 sata reprodukcije.

2.529 kn 2.799 kn Kupi