Apple priprema MacBook Pro od 16, te 6K monitor od 31,6 inča

Ming-Chi Kuo, analitičar kojem se vjeruje kad je riječ o Appleovim planovima, objavio je da će ove godine biti lansiran veliki MacBook Pro, kao i 31,6-inčni 6K monitor

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 12:00

Vjerojatno u svijetu nema poznatijeg analitičara Appleovog poslovanja od Ming-Chi Kua, koji radi za kompaniju TF International Securities. Njegova karijera prožeta je mnogim točnim informacijama iz dobavnog lanca koje su rezultirale vrlo preciznim predviđanjima o budućim proizvodima Applea, pa se njegove riječi prate s velikom pozornošću. Ovoga puta, Kuo govori o planovima Applea i lansiranjima novog hardvera tijekom ove godine.

Prvi veliki i značajni proizvod koji bi trebao doživjeti nadogradnju tijekom 2019. bit će MacBook Pro. Ova linija prijenosnika trebala bi biti proširena sasvim novim modelom, koji će u novom dizajnu kućišta donijeti zaslon od čak 16 do 16,5 inča. Bit će to ujedno najveći Appleov prijenosnik od 2012. kada je prestala prodaja 17-inčnih Appleovih prijenosnika.

Nadalje, Apple bi se ove godine trebao vratiti i na tržište monitora lansiranjem 6K monitora, dijagonale 31,6". Rezoluciju Kuo opisuje kao "6k3k" što bi značilo da će novi monitor krasiti panel od 6.144 x 3.072 točaka s gustoćom piksela od oko 217 ppi. Monitor bi trebao biti opremljen Micro LED matricom.

Kuova informirana predviđanja ne staju samo na prijenosniku i monitoru. Ovaj analitičar potvrđuje da će Apple ove godine nadograditi i svoju liniju iPada, u skladu s informacijama koje već neko vrijeme kruže medijima.

Detalji iz Kuove analize koje se dokopao portal MacRumors
Detalji iz Kuove analize koje se dokopao portal MacRumors

Dotaknuo se i iPhonea, za koje smatra da će krajem 2019. dobiti nadogradnje lanjskih modela. To bi trebalo značiti da će modeli XS, XS Max i XR dobiti nasljednike s istim dijagonalama ekrana, ali s nadograđenim Face ID sustavom, mogućnošću "bilateralnog" bežičnog punjenja (kojim iPhone može puniti druge uređaje), trostrukim sustavom kamera i baterijama većeg kapaciteta. Zanimljivo, staklo kućišta novih iPhonea trebalo bi biti matirano umjesto sjajnoga na aktualnoj generaciji.

Od ostalih noviteta, Kuo kaže da će Apple ove godine predstaviti i sasvim novi, lako nadogradivi Mac Pro, proširiti dostupnost EKG funkcije na Apple Watchu na više država, u ponudu uvesti AirPods 2 kao i keramički Apple Watch 4.

Neke od ovi noviteta mogli bismo vidjeti već u ožujku, za kada je planiran sljedeći veliki Appleov event.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi