Poznat je datum sljedećeg Appleovog eventa

U Apple Parku bi se 25. ožujka trebalo održati tradicionalno proljetno predstavljanje novih proizvoda i usluga

Sandro Vrbanus srijeda, 13. veljače 2019. u 14:59

Appleovim fanovima, ali i tehnološkoj zajednici općenito, Appleovi su eventi na kojima predstavljaju svoje nove proizvode i usluge postali već opće mjesto koje se unaprijed treba obilježiti u kalendaru. Ujesen, znamo to već dobro, kompanija redovito predstavlja nove iPhone, u lipnju na WWDC-u obično se bavi nadogradnjama softvera, dok su ranija proljetna predstavljanja rezervirana za ostale novitete.

Vjerojatno da drugačije neće biti ni ove godine, pa se očekuje da Apple u ožujku predstavi novu liniju najjeftinijih inačica iPada, možda neke nove verzije AirPods slušalica ili HomePod zvučnika, Međutim, u međuvremenu se pojavila još jedna zanimljiva informacija.

Appleovci navodno već neko vrijeme pregovaraju s izdavačima o zajedničkom lansiranju Apple News servisa koji bi se naplaćivao oko 10 dolara na mjesec, a korisnicima bi nudio mogućnost čitanja vijesti iz pouzdanih izvora. Prihod bi se u toj usluzi dijelio pola-pola između Applea i izdavača, a govori se kako potonji nisu time baš zadovoljni.

Osim što će vjerojatno lansirati novu uslugu pretplate na vijesti, Apple bi u ožujku mogao najaviti i svoju novu video streaming OTT uslugu koja bi mogla konkurirati Netflixu, a doznaje se i da će događaj biti više fokusiran na usluge nego na proizvode – što je očekivano jer je Apple već ranije naglasio kako će u 2019. godini više fokusa stavljati upravo na usluge. Naposlijetku, usluge su i u prošloj godini bilježile rast prodaje dok s hardverom situacija i nije tako sjajna.

Kako bilo, sljedeća Appleova velika prezentacija trebala bi se održati 25. ožujka u Steve Jobs Theateru u Apple Parku, kada ćemo znati što se u Cupertinu "kuha" za ovu godinu.