Od danas starta prodaja Samsung Galaxy Folda, ali samo na manjem broju tržišta

Samsung je IFA 2019 sajam iskoristio i kako bi između ostalog najavio i početak prodaje Galaxy Folda, svog prvog pametnog telefona s preklopnim zaslonom koji je inicijalno predstavljen još u veljači

Stjepan Bilić petak, 6. rujna 2019. u 06:00

Nakon više mjeseci raznih glasina oko Galaxy Folda, Samsungovog prvog pametnog telefona sa preklopnim zaslonom , isti je konačno i službeno predstavljen u veljači 2019. godine. Iako su laboratorijski testovi pokazali kako je zaslon poprilično otporan na presavijanje, u stvarnosti nije bio. Dosta recenzenata koji su ga krenuli testirati otkrili su mane u zaštiti zaslona i dizajnu kućišta, zbog kojih je Samsung odlučio odgoditi početak prodaje dok ne otkloni otkrivene propuste u dizajnu.

Jučer je na IFA 2019 sajmu u Berlinu Samsung najavio kako Galaxy Fold kreće u prodaju 6. rujna, odnosno od danas će biti dostupan u Južnoj Koreji, a do kraja mjeseca (18. rujna) i u SAD-u, Singapuru te u pojedinim zemljama EU – Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Na navedenim tržištima galaxy Fold moći će se nabaviti u LTE i 5G inačicama.

"Galaxy Fold vrhunski je uređaj potpuno nove mobilne kategorije, koji nadilazi ograničenja tradicionalnog pametnog telefona"

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci Samsung je usavršavao Galaxy Fold kako bi pružio najbolje moguće iskustvo. Poboljšan je dizajn i konstrukcija Galaxy Folda, ali i preispitano cjelokupno korisničko iskustvo.

„Galaxy Fold vrhunski je uređaj potpuno nove mobilne kategorije, koji nadilazi ograničenja tradicionalnog pametnog telefona. Korisnici su pozitivno reagirali na veće zaslone, a Galaxy Fold istovremeno nudi veći zaslon i jednostavnu prenosivost.", izjavio je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics.

Specifikacije uređaja do sada su već dobro poznate – 7,3-inčni Infinity Flex zaslon, Snapdragon 855, 12 GB RAM-a (LPDDR4X) i 512 GB skladišnog prostora (UFS 3.0), četiri kamere sa stražnje strane (tri od 12 MP i jedna od 16 MP) te dvije 10 MP kamere s prednje strane. Nadalje tu su još i AKG-ovi stereo zvučnici s podrškom za Atmos Dolby te ovisno o modelu baterija od 4.380 mAh (LTE) ili 4.235 mAh (5G).

Što se boja kućišta tiče, kupci će moći izabrati između dvije boje – Space Silver i Cosmos Black. Cijena na europskom tržištu bit će oko 2.100 eura.