Samsung pojasnio prepravke na Galaxy Foldu i najavio početak prodaje

Prvi preklopni smartfon iz Samsunga u prodaju će biti pušten u rujnu, a sada znamo i detalje o mehanizmima i dijelovima koji su u međuvremenu unaprijeđeni

Sandro Vrbanus subota, 27. srpnja 2019. u 21:42

Još jednom su se neslužbene informacije dobivene od tajanstvenih "insidera" pokazale točnima. Samsungov Galaxy Fold, prvi preklopni pametni telefon ove kompanije, prošao je opsežan proces redizajna koji bi trebao razriješiti probleme viđene na prvoj verziji, i spreman je za tržište. Nedugo nakon što su ove informacije procurile u javnost sa službenim se priopćenjem oglasio i Samsung.

U svojem službenom očitovanju o stanju Galaxy Folda kažu kako bi ovaj inovativni mobitel trebao otvoriti sasvim novi kategoriju unutar tržišta mobilnih telefona – onu za preklopne uređaje – a sada se zna i kada. Galaxy Fold će u svojem redizajniranom izdanju i s ispravljenim pogreškama uočenima kod prve verzije, u prodaju biti pušten u rujnu ove godine.

Ispravci i popravci

U međuvremenu, otkako su prvi testeri ostali kratkih rukava, Samsung je u potpunosti revidirao cijeli dizajn uređaja, ispravio propuste, te rigorozno testirao izmijenjene uređaje. Unaprjeđenja u dizajnu i konstrukciji, navode, uključuju:

  • Zaštitni sloj ekrana Infinity Flex Display proširen je preko ruba zaslona, kako bi izgledao kao njegov integralni dio koji nije potrebno odlijepiti,
  • Kućište Galaxy Folda ojačano je i zaštićeno kako ispod ekrana ne bi mogle ulaziti čestice i uništiti ga,
  • Gornji i donji otvor kod šarki za preklapanje ojačani su dodatnim metalnim dijelovima te zaštićeni novim pokrovima, a prostor od šarke do tijela uređaja dodatno je smanjen.

Nekima dostupan u rujnu

Osim hardverskih izmjena u Samsungu rade i na onim softverskima, pa će sve više aplikacija biti prilagođeno za rad s dvostrukim i preklopnim zaslonom. Trenutačno se, kažu, obavljaju posljednja testiranja prije nego Galaxy Fold bude stavljen na tržište odabranih zemalja u rujnu ove godine. Više detalja o dostupnosti Folda bit će poznato kako se datum lansiranja bude približavao, poručeno je iz Samsunga.