Surface Pro 7 dobiva inačicu s ARM čipom i 4G LTE podrškom

Prema novim informacijama Microsoft bi na događanju zakazanom za 2. listopada predstaviti i inačicu Surface Pro 7 premium tableta s Qualcommovim ARM Snapdragon čipom i 4G LTE podrškom

Matija Pavlić nedjelja, 29. rujna 2019. u 07:00

Početkom idućeg mjeseca točnije 2. listopada Microsoft će na svojem posebnom događanju navjerojatnije predstaviti novu generaciju svojih premium Surface Pro tableta.

Nova Surface Pro 7 generacija tablet uređaja trebala bi se bazirati na desetoj generaciji Intelovih Core procesora te biti dostupna u dvije različite inačice. Jedna na tržište dolazi s kodnim imenom Campus, a druga pod kodnim imenom Harper.

Prema pisanju internetske stranice Frandroid, trebala bi postojati i inačica koja bi se bazirala na Qualcommovom Snapdragon 8cx ARM procesoru. Uz Qualcommov procesor uz ovaj model se veže i podrška za 4G LTE mobilne mreže.

Od preostalih značajki spominju se tanki rubovi oko zaslona (s izuzetkom gornje i donje strane gdje se nalazi kamera odnosno nastavak za spajanje s opcionalnom Type Cover tipkovnicom). Također, mini DisplayPort priključak bit će zamijenjen USB Type-C priključkom.