Huawei MatePad Pro na Geekbenchu

Prije nego bude službeno predstavljen krajem mjeseca, MatePad Pro je stigao i do Geekbencha koji je otkrio njegove performanse

Stjepan Bilić srijeda, 20. studenog 2019. u 13:47

Krajem mjeseca, točnije 25. studenog, Huawei bi prema dosadašnjim informacijama trebao predstaviti novi tablet – MatePad Pro. Kako smo do sada imali prilike doznati iz raznih izvora, MatePad Pro bi mogao stići kao Android alternativa za Apple iPad Pro.

Ova dva uređaja međusobno dosta sliče, kako dizajnom tako i opremom. Naime, poznato je kako će uz USB-C port, MatePad Pro imati i digitalnu olovku koja će se puniti na sličan način kao i iPadova, spajanjem na bočnu stranu kućišta za što je Huawei također odlučio iskoristiti magnet.

I dok je hardverski dio manje-više poznat do sada nije bilo poznato kakve performanse od uređaja mogu očekivati potencijalni kupci. No nakon što je Geekbench odradio svoje, i s ovog podataka je skinuta oznaka nepoznanice.

Testiranje je odrađeno jučer, 19. studenog 2019. u prijepodnevnim satima, a testiran je model MRX-AL09. Geekbench mu je dodijelio visokih 3.808 bodova u Single-Core testovima te 11.832 bodova u Multi-Core testovima. Ako dobivene rezultate usporedimo s onima od iPada Pro, vidljivo je kako je MatePad Pro u zaostatku za svojim uzorom. Naime, iPad Pro (sa 6 GB RAM-a) u istim je testovima dobio 5.020, odnosno 18.217 bodova.

Iako broj osvojenih bodova nije dovoljan da se MatePad Pro (na papiru) smatra izravnom zamjenom za iPad Pro, barem su potvrđene neke od ranijih glasina vezano uz hardver. Naime, Geekbench je potvrdio količinu RAM-a (6 GB), SoC (Kirin 990) te platformu na kojoj će se MatePad Pro temeljiti – Android 10.

Nadopuna: 21.11.2019 (14:10) - službeni video u kojem je prikazan MatePad Pro.