Amazfit X narukvica sa savitljivim AMOLED zaslonom kreće u masovnu proizvodnju

Masovna proizvodnja Xiaomijeve eksperimentalne Amazfit X Concept fitness narukvice čija je posebnost zakrivljeni AMOLED zaslon započeti će u drugoj polovici iduće godine

Matija Pavlić četvrtak, 5. prosinca 2019. u 15:05

U kolovozu pojavio se prototip Xiaomijeve pametne fitness narukvice Amazfit X Concept koja se ističe po svojem zakrivljenom AMOLED zaslonu. Sada je konačno postao poznat i služben vremenski okvir početka masovne proizvodnje iste, a to je druga polovica 2020. godine.

Sama Amazfit X fitness narukvica donosi fleksibilni 2,07-inčni AMOLED zaslon zakrivljen pod kutom od 92 stupnja (dobiven zagrijavanjem metalnog kućišta na temperaturi od 700 stupnjeva Celzijusa). To će omogućiti i do 244% veću površinu zaslona u odnosu na nosive uređaje slične veličine. Zaslon nudi gustoću prikaza od 366 točaka po inču uz maksimalnu svjetlinu od 430 nita.

Zbog ovakvog zaslona u narukvicu je ugrađena posebna trosegmentna matična ploča. Ugrađena baterija s kapacitetom od 220 mAh trebala bi omogućiti autonomiju od sedam dana na jednom punjenju. Cijena kao i ostale značajke ove eksperimentalne fitness narukvice zasad nisu poznate.