Apple navodno radi na vlastitoj tražilici

Prema pisanju internetske stranice Coywolf, Apple navodno planira u skoroj budućnosti predstaviti vlastitu tražilicu koja će konkurirati Google Searchu

Matija Pavlić petak, 28. kolovoza 2020. u 06:00

Prema pisanju internetske stranice Coywolf i Jonu Henshawu osnivaču navedene stranice, čini se kako se Apple namjerava uključiti na tržište internetskih tražilica gdje bi konkurirao velikim tražilicama kao što su Google Search i Microsoftov Bing.

Tvrtka iz Cupertina je navodno zaposlila veći broj osoba koje su stručnjaci upravo na ovom području. Razlozi za predstavljanje vlastite tražilice su skorašnji završetak dogovora s Googleom oko njihove tražilice kao zadane tražilice za iOS, iPadOS i macOS uređajima za što Google Appleu zasad daje pozamašni iznos.

Također, to bi dodatno produbilo Appleov vlastiti ekosustav s većim naglaskom na privatnost korisnika (izbacivanjem praćenja implementiranog u Googleovu tražilicu).

Trag koji navodi na skorašnju implementaciju tražilice je novi Spotlight za iOS 14 i iPadOS 14 koji nudi direktan pristup određenim internetskim stranicama te kompletno zaobilazi Google u tom postupku.