Microblink dobio novog direktora, osnivači se povlače i postaju savjetnici

Igor Strejček postao je direktor Microblinka za Hrvatsku, a suosnivači kompanije Izet Ždralović i Damir Sabol neće biti dio upravljačkog tima nego prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 1. ožujka 2021. u 12:34

Microblink, domaća tvrtka koja razvija rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji koje koristi preko 100 milijuna ljudi u preko 60 zemalja svijeta, nakon osiguravanja prve investicije za rast na globalnom tržištu nastavlja pojačavati svoj upravljački tim. Najnovije pojačanje je Igor Strejček, koji je od danas novi direktor Microblinka za Hrvatsku, a ujedno i globalni potpredsjednik Microblinka za operacije.

Igor Strejček u Microblink dolazi s pozicije direktora sektora direktnih kanala Erste banke koja među prvima bila implementirala Microblinkovo rješenje "slikaj i plati". On će u novoj organizacijskoj strukturi Microblinka biti član upravljačkog tima, uz globalnog izvršnog direktora Darrena Bassmana i globalnog izvršnog direktora za tehnologiju Juricu Cerovca.

Osnivači postaju savjetnici

Suosnivači Microblinka Izet Ždralović i Damir Sabol više neće biti dio upravljačkog tima kompanije i prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije. Ždralović prelazi na seniorsku savjetničku poziciju gdje će nastaviti doprinositi razvoju kompanije svojim vrijednim iskustvom te razumijevanjem tehnoloških proizvoda i tržišta. Sabol prelazi u novoformirano nadzorno tijelo kompanije.

Microblink je u osam godina poslovanja razvio AI platformu za računalni vid te šest ključnih proizvoda koji su postali globalni industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta dokumenata i automatiziranje unošenja podataka. Microblinkov prvi i najpoznatiji proizvod u Hrvatskoj, PhotoPay standard je u plaćanju najrazličitijih računa zbog kojeg se više ne mora čekati u redovima već se plaća jednostavno i brzo, putem mobilnih aplikacija svih domaćih banaka. Uz PhotoPay, najpoznatiji proizvodi Microblinka su: BlinkID, za digitalizaciju osobnih dokumenata, BlinkCard, za digitalizaciju kreditnih kartica te BlinkReceipt, za digitalizaciju raznih maloprodajnih računa.

Igor Strejček
Igor Strejček

"Prije 10 godina kada mi je Damir prvi put pokazao prototip PhotoPay-a, povjerovao sam da će ta usluga značajno olakšati plaćanje računa mobilnim bankarstvom. Partnerski odnos koji smo razvijali u projektima, poput Slikaj i plati, Keks Pay i George, danas dobiva potpuno novu, višu dimenziju. Sada Damir daje povjerenje meni, kao novom članu Microblink dream teama, kako bih pomogao u ubrzanom razvoju i još snažnijem širenju na globalnom tržištu. To me čini izuzetno ponosnim i motiviranim", izjavio je Igor Strejček, novi direktor Microblinka u Hrvatskoj.

Microblink trenutačno ima 111 stalno zaposlenih u Hrvatskoj, a samo tijekom prošle godine zaposleno je 50 novih stručnjaka.