Hugo Barra napušta Facebook

Hugo Barra je radio na Oculus Go, Quest i Quest 2 naočalama za virtualnu stvarnost, a ove godine bi Facebook trebao lansirati i svoje pametne naočale u partnerstvu s Ray Banom

Matej Markovinović srijeda, 19. svibnja 2021. u 12:50

Potpredsjednik Facebookovog Reality Labs partnerstva, Hugo Barra, objavio je na svom Facebook računu da napušta tvrtku. Naime, Barra kaže da u svom sljedećem pothvatu planira istražiti prostor zdravstvene tehnologije, a za to će mu, kako vjeruje, upravo pomoći iskustvo rada u industriji potrošačke tehnologije.

 

Some personal news: Today is my last day at Facebook Reality Labs, after 4 years working on projects that have been more...

Posted by Hugo Barra on Monday, May 17, 2021

„Vjerujem da je društvo još uvijek slabo opremljeno alatima koji su ljudima potrebni da stvarno razumiju naše zdravlje i steknu kontrolu nad zdravstvenim ishodima“, objašnjava Barra u objavi. Objavu je komentirao i izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg, zahvalivši mu tako na postignućima unutar tvrtke.

„Hvala ti na svemu što si učinio kako bi pomogao u izgradnji sljedeće računalne platforme i cijelog ekosustava koji ju okružuje. Toliko sam naučio radeći s tobom i uzbuđen sam vidjeti što ćeš sljedeće napraviti“, komentira Zuckerberg.

Barra je svoju karijeru započeo u Googleu 2008. godine, gdje je bio potpredsjednik upravljanja Android proizvoda. Nakon pet godina prelazi u Xiaomi gdje postaje potpredsjednik za globalne operacije, a 2017. se godine pridružuje Facebooku sa zadaćom vođenja Oculus VR tima te 2019. godine prelazi na poziciju koju je imao do napuštanja tvrtke.