HAKOM-ovo jeftino dodvoravanje javnosti

Ukidanje programa iz Discovery portfelja na Vip TV-u i B.netu isprovociralo je reakciju HAKOM-a. Ali ako ste se nadali nekoj korisnoj informaciji ili savjetu, u teškoj ste zabludi

Miro Rosandić petak, 5. siječnja 2018. u 16:58

Kada mi je danas u inbox došlo priopćenje HAKOM-a povodom izbacivanja programa Discovery i Eurosport iz ponude Vip TV-a i B.neta, pomislio sam kako su doista ažurni i da je pohvalno što su se odlučili dati konkretan komentar na situaciju u kojoj su se našli korisnici usluga spomenutih IPTV distributera, te na koncu izreći i neki stručni pravorijek, kako bi svim stranama bilo jasno na čemu su.

Ali kao više puta do sada, dobili smo još jedno šuplje, isprazno, nekompetentno priopćenje, kojem je  valjda bio cilj dokazati kako HAKOM promptno reagira i bori se za prava malog čovjeka, a u stvari samo gledaju kako bi još malo uglancali svoj imidž.

Priopćenje započinje i faktičkom greškom – navode kako su programi ukinuti 2. siječnja, što nije točno – ukinuti su 1. siječnja, što su hakomovci mogli saznati i na Bug.hr-u iz teksta Vip TV i B.net izbacili iz ponude Discovery i Eurosport kanale. Istina, bio je to za njih neradni dan, pa možda previše očekujemo.

I sve dalje što ćete pročitati u ovom priopćenju već ste mogli doznati (opširnije i detaljnije) u komentarima čitatelja ispod spomenutog tekst na Bug.hr-u.

Ukratko – HAKOM nas je obavijestio kako se korisnici Vipnetovih usluga imaju pravo požaliti Vipnetu ako nisu zadovoljni te zatražiti raskid ugovora bez naknade. Ukoliko im Vipnet ne usliši želju, onda se mogu žaliti i HAKOM-u na tu odluku, pa će oni vidjeti… I to je to.  Znači - saznali smo kako u Vipnetu i HAKOM-u postoje knjige žalbe!

Mora li doista Vipnet raskinuti ijedan ugovor na svoju štetu u ovoj situaciji – nije eksplicitno objašnjeno.

A sada vi nezadovoljni korisnici izvolite gubiti svoje vrijeme i živce, pišite prigovore i žalbe, pa možda prođu, a možda i ne… Utješna je spoznaja da ćete neke birokrate, na dobro plaćenim radnim mjestima, barem opteretiti poslom, manje će mladih odlaziti iz Hrvatske!