Huawei P50 konačno stiže, poznat i datum predstavljanja

Prema najavama, Huawei bi P50 serijom uređaja trebao preuzeti 'tron' po pitanju mobilne fotografija zbog svojeg velikog senzora te bi trebao doći s tvrtkinim operativnim sustavom HarmonyOS-om

Matej Markovinović srijeda, 21. srpnja 2021. u 06:00

Nakon puno mjeseci „šuškanja“ o ovom uređaju, Huawei je na Twitteru i Weibou konačno otkrio službeni datum predstavljanja tvrtkinog novog vodećeg pametnog telefona P50 – 29. srpnja u 1:30 po srednjoeuropskom vremenu

Naime, tvrtka je još prošloga mjeseca otkrila dizajn Huaweija P50, gdje je u prvom planu bio njegov neobičan izgled kamera. Novi će uređaj tako imati dvije bljeskalice i četiri leće koje će, kako su iz Huaweija rekli na svom HarmonyOS događaju, dovesti mobilnu fotografiju na novu razinu.

Na tu činjenicu podsjeća i izvršni direktor Huaweija Richard Yu, koji je na Weibou rekao da kamere uređaja P50 označavaju početak nove ere mobilne fotografije zahvaljujući novoj tehnologiji. Podsjećamo da se duže vrijeme nagađa da će ovaj uređaj imati 1/1,18-inčni senzor kamere, no detalji još nisu poznati.

Trenutno nije sigurno koji će procesor pogoniti novi P50, pa se tu spominje Kirin 9000 ili Snapdragon 888, no bez 5G podrške zbog američkih trgovinskih sankcija. Osim toga, očekuje se i predstavljanje P50 Pro i P50 Pro+ modela.