Besplatni probni program Windowsa 365 pauziran zbog velike potražnje

Budući da se brojni zaposlenici koji rade hibridno moraju prebacivati s jednog računala na drugo, Microsoft je predstavio Windows 365, koji bi radnicima upravo olakšao ovakve situacije

Matej Markovinović četvrtak, 5. kolovoza 2021. u 12:03

Microsoft je još prošloga mjeseca predstavio Windows 365, uslugu koja je Windows računalo smjestila u oblak te tako omogućila korisnicima pristup do njega s bilo koje lokacije ili bilo kojeg uređaja.

Tvrtka je ovoga tjedna objavila i cjenike usluge, odnosno dostupne konfiguracije ovih virtualnih mašina, a također su ponudili i besplatnu probnu verziju za koju su, očito, brojni korisnici bili zainteresirani zbog čega je ona trenutno stavljena na pauzu.

„Primijetili smo nevjerojatan interes za Windows 365, pa moramo pauzirati naš besplatni probni program dok ne osiguramo dodatna mjesta“, napisao je na Twitteru Scott Manchester, voditelj programa Windowsa 365.

Podsjećamo da je ova usluga namijenjena prvenstveno poslovnim korisnicima te je dostupna u dvije inačice – Windows 365 Business za tvrtke s do 300 korisnika te Windows 365 Enterprise s više od 300 korisnika.

Za obje su inačice dostupne jednake konfiguracije kojima cijena varira od 20 dolara mjesečno za jedan virtualni procesor (vCPU), 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu u oblaku, pa do 162 dolara mjesečno za osam vCPU-a, 32 GB RAM-a te 512 GB prostora za pohranu.

Između osnovne i najsnažnije konfiguracije, nalazi se još deset dostupnih kombinacija, pa će tako zainteresirani moći uistinu pronaći ono što traže.