CloudPlayer - glazbeni reproduktor koji podržava servise za skladištenje datoteka u oblaku

CloudPlayer se za razliku od brojnih i popularnih mobilnih glazbenih reproduktora specijalizira za reprodukciju multimedije iz oblaka, što je jasno već po njegovom nazivu. Dakle, tko ima naviku čuvati glazbu na nekom od poznatih servisa za skladištenje datoteka u oblaku, trebao bi imati ovu aplikaciju…

Matija Gračanin utorak, 16. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CloudPlayer
Namjena Glazbeni reproduktor s podrškom za Dropbox, OneDrive i Google Drive 
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan  / 19 kn (Platinum)

Premda se skladišni prostor na pametnim telefonima povećava, a mnogi podržavaju i proširenje unutarnje memorije za pohranu SD karticama koje su i same sve veće kapacitetom, i dalje ima smisla dobar dio datoteka čuvati na nekom od popularnih servisa za skladištenje i dijeljenje datoteka u oblaku. Tim više ako se za te servise plaća mjesečna ili godišnja pretplata.

Štoviše, dobar dio onih koji se uvelike oslanjaju na takve servise imaju na njima naviku čuvati i multimedijalne datoteke i to pogotovo glazbu, a upravo će takvima aplikacija kao to je CloudPlayer dobro doći. Naime, nudi podršku za Dropbox, OneDrive i Google Drive te omogućava jednostavno uživanje u vlastitoj glazbenoj kolekciji.

U suštini je riječ o prilično sposobnom glazbenom reproduktoru koji nudi sve što je potrebno za slušanje glazbe, bila ona pohranjena lokalno ili na servisima koje datoteke skladište u oblaku, pa čak i više od toga. Uz lijepo osmišljeno sučelje, tu je i podrška za Chromecast i AirPlay, a svakako je zgodno i to što nudi podršku za Android Wear i Android Auto.

Osim toga, tu je i 10-tračni grafički ekvalizator, podršku za FLAC pri čemu podržava i gapless playback, tu je i zanimljiva značajka SuperSound s kojom je moguće prilagoditi kakvoću zvuka kad se glazba sluša s priključenim slušalicama te još zbilja mnogo toga.

Naravno, nisu sve mogućnosti dostupne u besplatnom izdanju, ali inačica Premium se može dobiti uz jednokratno plaćanje od 19 kuna (unutar aplikacije), a tek se s njome dobiva i najvažnija mogućnost – upravo podrška za Dropbox, OneDrive i Google Drive. Tu se inačicu može i iskušavati 30 dana, a onda odlučiti o kupnji.