Samsungovi novi televizori dolazit će s platformom za pregledavanje i kupnju NFT-a

Više detalja o Samsungovoj NFT platformi koja će se moći pronaći na njihovim novim televizorima, bit će dostupno na ovogodišnjem CES-u

Matej Markovinović ponedjeljak, 3. siječnja 2022. u 16:10

Nije tajna da je kupoprodaja NFT-a unosan biznis, no, naravno, ima i onih koji kupe svoj nezamjenjivi token kako bi ga s ponosom mogli tu i tamo pogledati te mu se diviti. Samsung je, čini se, to shvatio, pa su odlučili da će njihovi novi televizori dolaziti s NFT podrškom. Drugim riječima, digitalna imovina moći će se pregledavati na velikim ekranima, ali i kupovati.

„S obzirom na porast potražnje za NFT-ovima, potreba za rješenjem današnjeg fragmentiranog okruženja gledanja i kupnje nikada nije bila veća. U 2022., Samsung predstavlja prvi svjetski NFT explorer i agregator tržišta na TV ekranu, revolucionarnu platformu koja omogućuje pregledavanje, kupnju i prikazivanje vaših omiljenih umjetnina – sve na jednom mjestu“, priopćili su iz Samsunga.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsungova platforma omogućit će korisnicima da drugima prikažu svoju digitalnu imovinu, dok će kupci moći pregledavati NFT-e prije nego što ih kupe te će imati priliku naučiti nešto novo o njihovoj povijesti i blockchain metapodacima.

Prema pisanju The Vergea, novi će tvrtkini televizori također dolaziti i sa značajkom pametne kalibracije koja će automatski prilagođavati postavke zaslona da bi kvaliteta slike NFT-a izgledala izvorno i kako navode iz Samsunga – besprijekorno. Slično kao Dolby Vision i Netflix Calibrated Mode.