Dogo – zgodno osmišljena aplikacija za odgoj i treniranje pasa

Pas kao kućni ljubimac podjednako je radost, ali je i velika obveza. Stoga je važno uložiti vrijeme kako bi se pas pravilno odgojio i s odgojem početi čim je ranije moguće. Ovo je aplikacija koja će pomoći u tome, ali i pomoći kako psa naučiti brojne zabavne trikove...

Matija Gračanin četvrtak, 27. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Dogo 
Namjena Odgoj i trening pasa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 300 kn godišnje (Premium)

Za ugodan suživot psa kao kućnog ljubimca u obitelji neizmjerno je važno posvetiti se njegovom odgoju. Dakako,  psa treba odgajati još dok je štene i naučiti ga osnovnim pravilima ponašanja kao i pobrinuti se za njegovu socijalizaciju te ga podučiti barem osnovama poslušnosti.

Dogo je aplikacija koja obiluje video instrukcijama uz koje se psa može naučiti onim temeljnim i osnovnim naredbama, a tu su i upute kako ih naučiti brojnim trikovima koji nerijetko sve oduševljavaju onda kada ih pas izvodi, ali koji i ojačavaju povezanost psa s vlasnikom tijekom samoga učenja.

Aplikacija se oslanja na takozvanu kliker metodu (nudi virtualni kliker unutar aplikacije), pa se pse može naučiti i doista kompleksne radnje. Osim toga, putem aplikacije se može komunicirati i s profesionalnim trenerima pasa koji mogu pomoći pri osnovnom treningu, ali i onda kada treba korigirati neka loša stečena ponašanja ili kada se muči s onim uobičajenim problemima kao što je povlačenje na uzici za vrijeme šetnje, izražena reaktivnost pasa i tome slično.

Aplikacija nudi i čitav niz korisnog sadržaja koji je podjednako vrijedan onima koji već imaju psa, ali i onima koji su ga tek dobili. Tu su i personalizirani programi za trening  pasa, ispiti za pse kako bi se vidjelo je li pas savladao neku određenu vještinu, fotografski izazovi i drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali zato i ograničena. Da bi se iz nje izvukao maksimum, potrebno je plaćati pretplatu za izdanje Premium koje stoji 300 kn godišnje (besplatno se može isprobavati sedam dana).