Tekken anime stiže na Netflix – Osvanuo je i prvi foršpan

Anime serije prema LOL-u i DOTA-i dobro su prošle na popularnoj streaming platformi, pa ni nije čudno da se Netflix odlučio za izradu Tekken: Bloodlinea

Matej Markovinović nedjelja, 20. ožujka 2022. u 20:41

Anime serije iz Netflixove produkcije stekle su veliku popularnost, a uskoro će im se pridružiti i još jedna. Naime, tvrtka je izbacivanjem foršpana najavila Tekken: Bloodline, novu anime seriju u kojoj će glavni protagonist biti Jin Kazama, jedan od likova iz popularnog serijala videoigara.

Iako Tekken serijal „žari i pali“ po konzolama još od sredine devedesetih godina, nije bilo puno pokušaja ekranizacije priče. Međutim, kako prenosi The Verge, jedan se pokušaj ipak istaknuo. Riječ je, naravno, o Tekken filmu iz 2010. godine, koji je bio toliko loš da ga je javno „popljuvao“ i producent serijala, Katsuhiro Harada.

To, naime, ne bi trebao biti slučaj s Netflixovom najavljenom Tekken anime serijom, koja se Haradu očito svidjela, jer je na Twitteru pozvao svoje pratitelje da pogledaju foršpan.

Ako će, dakle, Tekken: Bloodline pratiti priču igre, prikazat će se turnir King of Iron Fist koji kao nagradu uključuje kontrolu nad moćnom korporacijom, međugeneracijsku borbu za moć obitelji Mishima te nadnaravne moći mutacije Devil Gene koju dijele Heihachi Mishima, Kazuya Mishima i već spomenuti Jin Kazama.

 U foršpanu se može vidjeti i Jinova majka Jun Kazama, kao i monstruozni Ogre. Trenutno nije poznato kojeg će datuma Tekken: Blodline ugledati svjetlo dana, kao ni koliko će serija imati epizoda.