Kineski YouTuber napravio 'savršeni' iPhone bez notcha i s USB-C priključkom

Na kineskom YouTube kanalu Aio Technology, osvanuo je videozapis koji prikazuje 'savršeni' iPhone, malih dimenzija i bez notcha

Matej Markovinović srijeda, 11. svibnja 2022. u 21:12

Iako mnogobrojni korisnici iPhonea u stvarnosti ni ne razmišljaju o 3,5-milimetarskom priključku za slušalice, dizajnu bez notcha, podršci za USB-C i pop-up selfie kameri, nekolicina njih bi htjela da njihov omiljeni Appleov telefon upravo sadržava većinu navedenih značajki.

To je u javu uspio pretvoriti kineski tehnološki youtuber, Aio Technology (艾奥科技), koji je napravio, kako kaže, novi i savršeni iPhone - Apple Mix. Za to mu je bio potreban 4,7-inčni zaslon iPhonea SE (2022), kao i Appleov A15 Bionic SoC uparen s 4 GB RAM-a.

Youtuber je napravio kućište od aluminija, a rubove je ekrana smanjio na svega 1 milimetar. Za Touch ID nije bilo prostora, pa ga je jednostavno smjestio u tipku za uključivanje uređaja. Štoviše, Aio Technology otišao je i korak dalje, pa je napravio i svoj "motorić" za pop-up selfie kameru.

Budući da se iPhone SE ne može pohvaliti kapacitetom baterije, kineski je youtuber u Apple Mix stavio onu iz iPhonea X. No, kako bi uistinu bilo riječ o "savršenom" mobitelu, ugradio je i USB-C priključak, 3,5-milimetarski utor za slušalice, ali i podršku za bežično punjenje.

'Savršeni' iPhone pored iPhonea 13 mini. Foto: Screenshot
'Savršeni' iPhone pored iPhonea 13 mini. Foto: Screenshot