Naručite li Starlink iz Hrvatske, isporuka kreće odmah

SpaceX-ov Starlink u Hrvatskoj je dostupan za narudžbu već neko vrijeme, a od sada im i službeno više nismo na popisu zemalja s listom čekanja

Sandro Vrbanus petak, 13. svibnja 2022. u 16:17

Već nekoliko mjeseci terminali za pristup Internetu putem SpaceX-ovog satelitskog sustava Starlink mogu se naručiti iz Hrvatske. Do sada je taj postupak bio nešto dugotrajniji, a naši korisnici morali su se upisati na listu čekanja – no, od ovoga tjedna tomu više nije tako.

Starlink je objavio ažuriranu mapu na kojoj je Hrvatska označena svijetloplavom bojom, što znači da su terminali za naše ljude dostupni i da će im biti poslani odmah po narudžbi.

Prema aktualnim podacima na Starlinkovoj web stranici, cijena internetskog terminala za kupce iz Hrvatske je 4.980 kuna. Troškovi slanja opreme su 649 kuna, a cijena mjesečne pretplate za uslugu satelitskog pristupa Internetu iznosi 799 kuna. Podsjetimo, usluge su im prije nekoliko tjedana doživjele porast cijena, što je SpaceX opravdao rastućom stopom inflacije.

Kompanija napominje i da svi pretplatnici mogu unutar prvih 30 dana vratiti svoj satelitski tanjur i router te dobiti potpuni povrat novca. U slučaju da uslugu otkažu i opremu vrate u prvoj godini korištenja, dobit će djelomični simbolični povrat iznosa od 200 dolara. S ovim širenjem Starlink pokriva ukupno 32 zemlje svijeta, u kojima je odmah dostupan za isporuku.