Tek stigao, a već je poskupio: Starlink podigao cijene paketa

Sustav za satelitski pristup Internetu Starlink, pod okriljem SpaceX-a, objavio je kako će svi koji ga ubuduće naruče morati platiti višu početnu cijenu

Sandro Vrbanus srijeda, 23. ožujka 2022. u 09:10

SpaceX-ov sustav satelitskog pristupa Internetu Starlink od lani je moguće naručiti i iz Hrvatske, a početak rada na našim prostorima najavljen je za sredinu ove godine. No, čak i prije nego je postao funkcionalan u ovim krajevima, Starlink je bio prisiljen podići cijene.

Svemirska inflacija

Iz SpaceX-a su objavili da, zbog pretjerano visoke razine inflacije, moraju podići početnu cijenu svojeg paketa, kako za one koji su se već zabilježili u knjizi prednarudžbi, tako i za nove pretplatnike. Za prve će cijena biti viša za oko 50 dolara (što s našim PDV-om čini gotovo 500 kuna), a za sve nove korisnike početno ulaganje porast će za 100 dolara, odnosno gotovo tisuću kuna. Povrh toga, najavljeno je i poskupljenje mjesečne pretplate, koja će ubuduće iznositi 110, a ne ranije najavljenih 99 dolara.

Svi pretplatnici mogu unutar prvih 30 dana vratiti svoj satelitski tanjur i router i dobiti potpuni povrat novca. Oni koji to učine unutar prve godine korištenja mogu dobiti djelomični simbolični povrat iznosa od 200 dolara.

Prema najnovijim podacima na Starlinkovoj web stranici, cijena paketa za Hrvatsku je 4.980 kuna (ranije je iznosila 4.029 kuna). Troškovi slanja opreme ostali su na 649 kuna, a za sada nije promijenjena niti ranije najavljena cijena mjesečne pretplate, pa iznosi 799 kuna. Najavljeno poskupljenje mjesečne usluge trebalo bi nastupiti 22. travnja.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi