Apple navodno neće poskupiti iPhone 14

Kako navode dobro upućeni izvori jedne američke financijske institucije, Appleov 'obični' iPhone 14 stići će s istom cijenom kao i njegov prethodnik

Matej Markovinović nedjelja, 7. kolovoza 2022. u 11:05

Apple će početkom rujna predstaviti novu iPhone 14 seriju mobitela, a mnogi su detalji već poznati. Razlika između Pro i „običnih“ modela bit će očitija nego ikad, a sada se počelo „šuškati" i o samoj cijeni uređaja.

Naime, objava na jednom južnokorejskom blogu navodi da Apple neće povećati cijenu osnovnog modela u iPhone 14 seriji mobitela, a sve sa svrhom kako bi se što bolje prodavao. Riječ je, podsjetimo, o cijeni kakvu je imao i osnovni iPhone 13 – 799 dolara.

Globalno tržište pametnih telefona doživjelo je veliki pritisak u posljednje vrijeme i prodaja pada iz mjeseca u mjesec. Apple se i dalje suočava s povećanim troškovima proizvodnje i poteškoćama u opskrbnom lancu, ali se prilagođava i suočava sa stvarnošću, navode izvori jedne američke financijske institucije.

Kako prenosi GizmoChina, ako Apple uistinu izbaci iPhone 14 po istoj cijeni kao i iPhone 13, to će biti drugi put zaredom da su povukli taj potez. Ipak, treba imati na umu da je trenutno nemoguće neovisno provjeriti ove informacije, pa će se sve službeno saznati u narednim tjednima.

Više o iPhoneu 14 i promjenama koje donosi, pročitajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.