Rad na daljinu guši inovacije, pokazuje analiza prometa e-pošte 

Radni odnosi koji potiču inovacije obično teško stradavaju prilikom rada na daljinu, pokazalo je istraživanje MIT-a, provedeno među vlastitim djelatnicima

Mladen Smrekar subota, 3. rujna 2022. u 13:05

Dvije i pol godine nakon što je Covid-19 zatvorio mnoge urede diljem svijeta, konačno smo dobili prvi odgovor na pitanje: kako je usvajanje rada na daljinu izazvano pandemijom utjecalo na našu kreativnost i inovativnost na poslu? 

Slabljenje komunikacija

Istraživači MIT-a, s kolegama sa Sveučilišta Texas A&M, Talijanskog nacionalnog istraživačkog vijeća, Tehničkog sveučilišta Danske i Sveučilišta Oxford, analizirali su e-poruke koje si je međusobno slalo 2834 istraživača i osoblja MIT-a, prosinca 2019. 

Promjene u slabim vezama nakon prelaska na rad od kuće
Promjene u slabim vezama nakon prelaska na rad od kuće

Prelaskom na rad na daljinu, pokazuje studija objavljena u časopisu Nature Computational Science, komunikacija e-poštom između različitih istraživačkih jedinica je pala, što je smanjilo "slabe veze" koje potiču razmjenu novih ideja koje teže poticanju inovacija.


Slabe veze

Slabe veze definirane su kao bilo kakva veza između dvoje ljudi koji nisu imali međusobni kontakt u mreži e-pošte. Drugim riječima, dvije osobe formirale su slabu vezu ako nije postojala treća osoba s kojom su oboje također kontaktirali. S druge strane, povećale su se "jake veze", vrsta komunikacije koja nas često izlaže istim idejama. Istraživači su otkrili da su tijekom zaključavanja "mreže ega", koje se odnose na jedinstvenu mrežu veza pojedinca, sve više stagnirale, a kontakti postajali sve sličniji.


Utjecaj fizičke dlizine

Istraživači su pretpostavili da bi fizička blizina trebala igrati ulogu u razvoju slabih veza. Kao takve, slabe veze između istraživača u fizički udaljenim laboratorijima, za koje je malo vjerojatno da bi se slučajno susreli čak i kada rade u kampusu, nisu trebale značajno opadati kada su radnici otišli raditi od kuće. Pokazalo se da podaci podupiru tu hipotezu, izvještava tim. Podaci su pokazali da su slabe veze na MIT-u počele nestajati 23. ožujka 2020. Tijekom sljedećih 18 mjeseci izgubljeno je ukupno 5100 slabih veza.

Prelaskom na rad na daljinu, oslabila je i komunikacija e-poštom između različitih istraživačkih jedinica
Prelaskom na rad na daljinu, oslabila je i komunikacija e-poštom između različitih istraživačkih jedinica

Ideja da su "slabe veze" pogodne za inovacije potječe iz istraživanja koje je 1973. objavio sociolog Mark Granovetter, koji je napisao da će "u početku nepopularna inovacija koju šire oni s malo slabih veza vjerojatnije biti ograničena na nekoliko klika. Pojedinci s mnogo slabih veza su u najboljoj poziciji za širenje inovacije.” Granovetterovo istraživanje bilo je samo početak opsežne sociološke literature koja je s vremenom potvrdila i potkrijepila njegove ideje.

Povratak na posao

Studija je istražila ne samo nagli pad slabih veza nakon zatvaranja MIT-ovog kampusa nego i razdoblje nakon povratka djelatnika u srpnju 2021. Primijećeno je kako je tada došlo do djelomičnog ponovnog uspostavljanja slabih veza. Na temelju tih otkrića istraživači su stvorili model koji predviđa da potpuni povratak na radno mjesto rezultira i "potpunim oporavkom slabih veza".

Ilustracija modela mehanizama
Ilustracija modela mehanizama

Istraživači sugeriraju da bi u slučaju zaključavanja tvrtke trebale poticati slučajne interakcije između odjela i istraživačkih jedinica kako bi se potaknulo širenje novih i raznolikih informacija. Istovremeno, autori studije priznaju kako i hibridni i rad na daljinu imanju neke prednosti, poput fleksibilnosti.

"Poslodavci griješe kad odbacuju novostečenu fleksibilnost. Uspostavljanje ravnoteže na poslu kombinacijom osobnih i daljinskih interakcija među kolegama čini se optimalnim rješenjem", zaključuju autori.